RIVM: 134 sterfgevallen en 447 nieuwe ziekenhuisopnames, minder dan gisteren

Datum:
 • woensdag 1 april 2020
 • in
 • Categorie:
 • De afgelopen 24 uur zijn er in Nederland 134 meldingen gedaan van mensen die zijn overleden aan het coronavirus. Het totaal overleden patiënten komt daarmee op 1173. Dat meldt het RIVM in de dagelijkse update.

  1-4-2020

  Het totaal aantal positief geteste patiënten staat nu op 13.614 Dat is een stijging van 1019 personen ten opzichte van gistermiddag. 5159 Covid-19 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis, een stijging van 447 personen.
  Gisteren kwamen er 175 doden en 722 ziekenhuisopnames bij. Daarmee zijn de twee belangrijkste cijfers van vandaag dus iets gunstiger. Tot nu toe zijn er twee sterfgevallen gemeld van personen jonger dan 50 jaar, beide met ernstige onderliggende gezondheidsproblemen.
  ‘De eerste effecten van de maatregelen lijken zichtbaar te worden’, schrijft het RIVM bij de nieuwe cijfers: ‘De trends in de opnames per provincie zijn onveranderd ten opzichte van gisteren. Noord-Brabant lijkt over de piek van het aantal nieuwe ziekenhuisopnames heen te zijn. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is dit nog niet zichtbaar. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.’

  Meldingen

  Toch zijn weinig echt harde conclusies te trekken uit de dagcijfers van het RIVM. Het gaat ‘slechts’ om meldingen van nieuwe sterfgevallen en nieuwe ziekenhuisopnames die tussen 31 maart 10 uur en 1 april 10 uur zijn binnen gekomen. Maar een deel van al die nieuwe meldingen gaat over gevallen van soms al dagen geleden. Alle nieuwe gevallen worden in een grafiek verwerkt waaruit dan steeds beter te zien is hoe hard het aantal nieuwe gevallen nog stijgt, of uiteindelijk misschien zelfs daalt.
  Het RIVM denkt te zien dat de besmettingsgraad van het virus minder wordt. Dat vertelde RIVM-directeur Jaap van Dissel vanmorgen aan de Tweede kamer. Wel zullen we de genomen maatregelen nog een tijd moeten volhouden.
  De Gelderlander

  0 reacties :

  Een reactie posten