Luchtvervuiling maakt coronavirus dodelijker

Datum:
 • donderdag 2 april 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • Stichting HoutrookVrij: stook geen hout


  1-4-2020
  STICHTING HOUTROOKVRIJ


  Luchtvervuiling maakt coronavirus dodelijker 

  Stichting HoutrookVrij: stook geen hout


  Terwijl het verkeer, de industrie en de vliegtuigmaatschappijen nu in het algemeen minder vervuilen, branden houtkachels bij thuiswerkers langer dan voor de coronacrisis. Daardoor neemt de
  luchtvervuiling voor mensen met houtrookoverlast juist toe op wat een veilige quarantaineplek zou moeten zijn: thuis. Heel erg ongewenst, vooral nu.


  Toenemende bezorgdheid

  Over deze combinatie van luchtvervuiling en het coronavirus maken veel mensen zich extra zorgen zoals blijkt uit reacties die bij de Stichting HoutrookVrij binnenkomen. De luchtwegen hebben het gewoonlijk zwaar in Nederland met zijn vieze lucht. En dan komt daar ineens een virus bij dat de luchtwegen aantast. Vooral onder longpatiënten maar ook onder andere kwetsbare groepen bestaat de angst dat het coronavirus dan nog heftiger kan toeslaan.

  Helaas zijn er serieuze aanwijzingen dat deze angst terecht is. Dit ligt in lijn met wat uit de SARSepidemie (2003), veroorzaakt door een ander coronavirus, is geleerd. De EPHA, een
  samenwerkingsverband van Europese gezondheidsorganisaties, berichtte onlangs dat SARSpatiënten in gebieden met zelfs matige luchtvervuiling al 84% meer kans hadden om te overlijden. En
  ook nu wijzen de eerste wetenschappelijke onderzoeken uit dat het huidige Covid-19 virus dodelijker is in gebieden met luchtvervuiling.


  Grote vervuilingsbron

  Houtrook is een grote bron van luchtvervuiling in Nederland. Al voor de coronacrisis heeft de Gezondheidsraad de rijksoverheid geadviseerd om deze vorm van luchtvervuiling aan te pakken, omdat hiermee de grootste gezondheidswinst te behalen is.

  Herstellende coronapatiënten

  Herstellende coronapatiënten blijken ook veel last te hebben van houtrook. Help ze bij hun herstel.

  Let daarom een beetje op elkaar en doof het vuur. #daslief

  1 reacties :

  Anoniem zei

  Het wordt dan de hoogste dat dat er gestopt wordt met de houtpellets gestookte biogas centrales die zwaar vervuilend zijn en er voor zorgen dat Nederland in rap tempo wordt ontbost(hallo milieuverenigingen, Groen Links en de rest van de fanatici waarom zijn jullie zo stil?) en natuurlijk met het importeren van miljoenen mensen die er de oorzaak van zijn dat we steeds dichter op elkaar komen te wonen met alle gevolgen van dien(o.a criminaliteit en ziektes).
  Als je de ene oorzaak wel benoemt en de andere oorzaken niet dan probeer je de boel te misleiden. Misleiden van de bevolking door overheden en media is tegenwoordig meer regel dan uitzondering .

  Een reactie posten