71 coronapatïenten uit regio Alkmaar in ziekenhuis opgenomen; teller in Noord-Holland Noord stijgt naar 167

Datum:
 • woensdag 1 april 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • In totaal 71 inwoners van gemeenten in de regio Alkmaar liggen momenteel met het coronavirus in het ziekenhuis.  Dat zijn er acht meer dan dinsdagmiddag. Zo blijkt uit actuele cijfers van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

  Ziekenhuisbed

  Het aantal besmette Alkmaarders in een ziekenhuisbed liep op met twee naar 21. Ook Heerhugowaard (nu 19) Bergen (tien) en Langedijk (acht) kregen er twee ziekenhuispatiënten bij. In Castricum (acht) en Heiloo (vijf) bleef het aantal gelijk.
  In heel Noord-Holland Noord steeg het aantal inwoners met het virus dat in het ziekenhuis ligt van 148 naar 167.

  West-Friesland

  West-Friesland zag de teller oplopen van 51 naar 59. Hoorn (nu zestien) kreeg er drie besmette inwoners die in het ziekenhuis moesten worden opgenomen bij. Koggenland steeg van vier naar zes. Enkhuizen (nu veertien gevallen), Stede Broec (elf) en Medemblik (tien) kregen er ieder een patiënt bij.

  Kop van Noord-Holland

  In de Kop van Noord-Holland (in totaal 37 besmette inwoners in het ziekenhuis) kwam de groei met plus drie uit Hollands Kroon. Die gemeente telt nu twintig ziekenhuisopnames. Schagen bleef op tien staan, Den Helder op zes en Texel op een.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten