Aantal bijstandsuitkeringen daalt in gemeenten Kop van Noord-Holland

Datum:
 • woensdag 11 maart 2020
 • in
 • Categorie: , , , ,
 • Het aantal bijstandsuitkeringen in de Noordkop is vorig jaar afgenomen, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).  Koploper is de gemeente Texel, met een daling van 14,3 procent. Daar stonden vorig jaar 120 personen ingeschreven met een algemene bijstandsuitkering. Hollands Kroon zag een daling van 6,9 procent in het aantal bijstandsgerechtigden en kwam uit op 540 personen.
  Schagen volgt daarop met een daling van 5,2 procent (550 bijstandsgerechtigden) en Den Helder zag de kleinste daling in de Noordkop met 3,9 procent. In de marinestad waren er 1720 bijstandsgerechtigden.
  Ondanks de daling is er geen reden voor de gemeenten om zich op de borst te kloppen. Uit de cijfers van het CBS blijkt dat gemiddeld voor gemeenten met hetzelfde aantal inwoners als Hollands Kroon en Schagen 509 inwoners een algemene bijstandsuitkering ontvangen.
  Den Helder heeft 162 bijstandsgerechtigden meer dan een gemiddelde gemeente van die omvang (gemiddeld 1558 bijstandsgerechtigden).
  Noordhollands Dagblad

  7 reacties :

  Anoniem zei

  Hoe kan het dat er jaarlijks 100.000 migranten het land binnenkomen, allemaal afhankelijk van een uitkering en dat vervolgens volgens het CBS het aantal bijstandsuitkeringen terug loopt?
  Bijv. Den Helder telt 1720 bijstandsgerechtigden. In het asielzoekerscentrum aan de Nieuwe Weg huizen 1080 "vluchtelingen" (incl. de 90% migranten)De Doggershoek telt 575 migranten en er huizen zo hier en daar nog wel wat migranten. Totaal minimaal 1655 migranten die allemaal van een (bijstand)uitkering afhankelijk zijn. Dat betekent ruwweg dat op een stad van ongeveer 55.000 inwoners slechts 65 personen van de autochtone bevolking in de bijstand zou zitten? Dat gelooft toch helemaal niemand, maar ja, het CBS, een (propaganda)overheidsorgaan en dat is veelzeggend.
  https://denhelderactueel.nl/2019/11/azc-nieuweweg-langer-open/
  https://www.denhelder.nl/actueel/publicatie/azc-de-doggershoek

  Anoniem zei

  De linkse gekkies zijn het vergif van de maatschappij. Natuurlijk klopt het niet. Moet je eens kijken bij de voedselbank wat voor volk daar komt. Ik zou zeggen: ga eens aan het werk!

  Anoniem zei

  Anoniem 1, mensen in een azc mogen niet werken. Volgens mij krijgen ze ook geen bijstand, maar een soort zakgeld. Als het over bijstandgerechtigden gaat, gaat het over andere mensen.

  Anoniem zei

  Anoniem 3, asielzoekers mogen niet werken zolang ze in een AZC zitten, maar zodra ze een huis toegewezen hebben gekregen(nog voor onze jongeren die al jaren staan ingeschreven), krijgen ze een bijstandsuitkering en allerlei andere privileges die een Nederlander niet krijgt. Of het nu zakgeld heet, of bijstand, de autochtone Nederlander draait voor de kosten op want de cijfers wijzen uit dat slechts een paar % migranten betaald ongesubsidieerd werk heeft.

  Anoniem zei

  Nou, nou, niet zo negatief allemaal; ze zijn allemaal apotheker, architect of hoogleraar! Maar bovenal zijn ze moslim en bezig aan de omvolking.
  We hebben ze niet nodig. Om met Konstant Custers te spreken:
  **voor nieuwkomers zorgen we zelf wel.**

  Anoniem zei

  Anoniem 1 telt alle mensen in de azc’s bij elkaar op en vergelijkt dat aantal met het aantal bijstandsgerechtigden. Hij zegt dan dat er maar 65 bijstandsgerechtigden zijn die geen asielzoeker zijn. Dat klopt niet, want mensen in een azc krijgen geen bijstand.
  Er zijn geen 1750 Statushouders in Den Helder, dus er zijn inderdaad veel meer dan 65 “autochtone” Heldenaren met bijstand. Wat dat betreft heeft anoniem 1 dus gelijk.

  Sam Kooy zei

  Zakgeld, bijstand of hoe je het ook noemen wilt: het komt tóch uit jouw en mijn portemonnaie ! Is o.a. een sterke reden voor Rutte en consorte om ons inkomen flink in de tang te houden.

  Een reactie posten