Klimaathoax – gevolgen staan steeds minder mensen aan

Datum:
 • maandag 10 februari 2020
 • in
 • Categorie: , ,
 • De manier waarop Jesse Klaver en Rob Jetten afgelopen dagen vervelend liepen te doen tegen Thierry Baudet illustreert dat eens te meer. Het ging formeel over iets anders, maar de reden voor hun drammerige aanwezigheid in Noord-Brabant was duidelijk genoeg. Het CDA had in Den Bosch de stekker uit het college van Gedeputeerde Staten getrokken – en tevens een notoire plucheplakker van GL er uit gegooid – en er zijn onderhandelingen gestart met het FvD voor een nieuw college. En onderhandelen met het FvD impliceert dat de provincie op klimaatgebied de steven wenden zal.
  ‘Ja maar dat mag niet’ – je hoort het ze drenzen. Beide partijen laten in Den Haag genoegzaam zien dat het met Rutte weinig uitmaakt of je al dan niet in het kabinet zit, maar in de provincies ligt dat een stuk anders. Na anderhalf jaar gekrijs komen nu de eerste gevolgen voor gewone mensen in beeld, en die zijn niet blij. Ook de staatsomroep signaleert dat, maar verzachtte dat met:
  Bezorgdheid over hoge kosten, onzekerheid, vertraging, maar ook tevredenheid en warme voeten. Het proefproject met het aardgasvrij maken van een aantal woonwijken levert na het eerste jaar uiteenlopende resultaten op.
  De energiewende
  Gekkenwerk en kapitaalvernietiging zegt het veel beter, maar de staatsomroep is nu eenmaal erg geporteerd van deze waanzin, en probeert de moed er in te houden. Wanner Het Gooi aan de beurt is is me niet bekend, maar dat in Amsterdam de grachtengordel als laatste komt wel. Het zal hun tijd wel duren. Dus worden er om de bevolking mee te krijgen drogredenen ingezet, halve waarheden en niet ter zake doende verslaggeving:
  Uit een rondgang van de regionale omroepen in de pilotwijken blijkt dat de ervaringen heel wisselend zijn, zowel bij bewoners als gemeenten. Op sommige plekken wordt goede voortgang geboekt, elders liggen projecten “hopeloos” achter op het schema.
  Uit de rondgang blijkt dat bewoners betaalbaarheid en rechtvaardigheid belangrijk vinden. Zo willen ze weten wat ze kwijt zijn aan de aanschaf en aanleg van nieuwe apparatuur. Ook blijkt dat mensen niet weten wat ze in de toekomst op de energierekening kunnen besparen.
  De voortgang is weinig relevant, want het gaat uiteindelijk nergens over. Dat heeft het kabinet ook node moeten toegeven – met haar bijdragende percentage aan de wereldwijde vermindering van CO2 en wat daarbij nog meer zou moeten helpen. Nederland wil een voorbeeld functie geven, en dat gaat lukken. Want slechter zal niet eenvoudig realiseerbaar zijn.[1]
  De vermelde achterdocht van mensen (hierboven) is volkomen terecht; de beloofde ‘besparingen’ bestaan alleen in de gedachten van ambtenaren die het verhogen van belastingen beschouwen als ‘bezuinigen’. Nederland is sinds veertig jaar steeds zuiniger met energie, maar de rekening daalt nooit structureel. Want ook overheid en energiebedrijven moeten leven, dus worden prijzen en belastende heffingen eenvoudig steeds verder verhoogd.
  Over de rampzaligheid van de warmtepomp kunt u hier meer lezen, en wie weet hoe stadsverwarming (‘warmtenet’) in de praktijk functioneert zal het nooit vrijwillig accepteren. Ook al doet de NOS nu of dat toch wel  OK is.
  De kinderkruistocht
  En dan was daar vrijdag nog de scholierendemonstratie op het Malieveld ten faveure van de klimaathoax. Vorig jaar kwamen daar duizenden kinderen op af die door een donderdagje vrij te nemen een lang weekend kregen. Dit jaar was het aanmerkelijk minder druk:
  Klimaathoax
  Het beeld dat de foto links geeft wordt nog vertekend doordat de demonstranten van veel dichterbij genomen zijn. Het gaat eerder om tientallen dan om honderden.
  Ook niet heel vreemd, want niet alleen is het nieuwtje er af, maar dit jaar viel 7 februari op een vrijdag. Voor veel scholieren is dat maar een halve dag, en dan is een dagje naar Den Haag plotseling een inbreuk op het weekend in plaats van een verlenging er van. Volgend jaar is 7 februari op een zondag – dat wordt zeker niks.
  De stikstofleugen
  En dan is er ook nog de stikstofleugen. Het kabinet heeft afgelopen jaar rapporten geproduceerd die stelselmatig de betekenis van de landbouw voor het veronderstelde stikstofprobleem benadrukken. Veel deugt er niet van:
  Gisteren publiceerde politicoloog en medisch informaticus Evert Mouw een rapport over de metingen van de uitstoot van stikstof, die in de discussie ‘stikstofemissie’ wordt genoemd.
  Het lijkt er sterk op dat de regering en haar samenstellende partijen hebben onderschat hoe snel men in Nederland in staat is een doortimmerde tegenanalyse te genereren als de woede maar groot genoeg is. Die analyse laat zien dat keihard beleid wordt gebaseerd op boterzacht onderzoek, iets dat ook de hofleveranciers van de klimaathoaxers zelf erkennen:
  Het RIVM maakt zelf ook voorbehouden over het gebruik van de gegevens en modellen. Toch worden stevige maatschappelijke discussies en ingrijpende beleidskeuzes gemaakt op basis van deze emissiegegevens.
  Daar bovenop maakt de overheid het met werkelijke schizofrene uitspraken nog een stuk erger op:
  Dit leidde uiteraard tot grote woede onder de boeren. De gevolgen zagen we op de wegen. Overal trekkers.
  Voor de boeren wordt het er alleen maar erger op. Minister Van Veldhoven liet weten dat het land van de uitgekochte boeren weer gebruikt kan worden voor de bouw van woningen. Want qua stikstof is niets zo erg als een boer, toch?
  Eerder in de CO2-discussie duurde het even, maar ook toen bleek dat er vooral naar het gewenste resultaat toe gegoocheld wordt. De krampachtigheid waarmee Thierry Baudet toen tegemoet getreden werd is exemplarisch voor wat hier opnieuw plaatsvindt.
  Dat betekent niet dat we niet voorzichtig moeten zijn met het milieu. Maar in een land met 17 miljoen inwoners verdient dat een hogere prioriteit dan knutselen aan CO2-beleid dat weinig tot niet zinvol is, en bovendien tientallen (of meer) miljarden kost. En milieu en klimaatbeleid zijn twee totaal verschillende zaken. Wie recent ook heeft geconstateerd dat hele lappen natuurgebied de kachel in gingen als ‘biomassa’ moet dat zijn gaan begrijpen – moet je maar hopen.

  1. Als alles goed en volgens plan gaat – hoe irreëel ook – zou Nederland bijdragen aan een vermindering van de temperatuurstijging met 0,00000007 graad Celsius. Dat doen we dan met circa 1/500e van de wereldbevolking. 500 x 0,00000007 graad Celsius = 0,000035 graad Celsius verbetering – ik noem dat een hoax, zelfs als het werken zou. Dat het ons land financieel ruïneren zal is vrijwel zeker.

  Meer over de klimaathoax op Veren of Lood vindt u hier
  Veren of Lood

  0 reacties :

  Een reactie posten