Voldoende geld voor zonnepark in Den Helder. Eind komende zomer moet Jutterszon stroom gaan leveren

Datum:
 • zaterdag 4 januari 2020
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Het kapitaal voor de bouw van zonnepark Jutterszon is binnen. De werkzaamheden beginnen dit voorjaar.


  Jutterszon komt op het braakliggende bedrijventerrein tussen asielzoekerscentrum Doggershoek, Karveelstraat, Doggersvaart en techniekcampus Tetrix.
  De grond in Nieuw Den Helder, was aanvankelijk bedoeld als bedrijvenpark De Dogger. Maar omdat zich sinds de aanleg in 2013 geen enkele serieuze gegadigde heeft gemeld, heeft de gemeente Den Helder een deel van de grond verhuurd voor vijftien jaar verhuurd aan ShareNRG. Dit bedrijf heeft daarna een optie tot verlenging met tien jaar.
  Nieuwediepers konden vanaf eind november met voorrang beleggen in het zonnepark door zogenoemde zonnedelen (obligatieleningen) te kopen.

  Uitverkocht

  Woordvoerder Ruud Kos van ShareNRG: ,,De zonnedelen voor zonnepark Jutterszon zijn uitverkocht. Inwoners van Den Helder konden tot 22 december met voorrang inschrijven. Er zijn uiteindelijk 65 investeringen gedaan door inwoners van Den Helder. Hiermee hebben zij 35 procent van het benodigde kapitaal opgebracht. De rest is opgebracht door investeerders elders in Nederland.’’
  Voor Jutterszon was 203.000 euro nodig. Met in totaal 8.160 panelen gaat het park vanaf komende zomer zonnestroom produceren voor circa duizend huishoudens. De realisatie staat gepland tussen april en augustus.

  Park De Dogger

  ShareNRG heeft eerder zonnepark De Dogger ontwikkeld, in samenwerking met de Noordwest Ziekenhuisgroep. Dat zonnepark is gefinancierd met investeringen van artsen en andere medewerkers van het Noordwest ziekenhuis.
  Met zonnepark Jutterszon wilde ShareNRG ook andere inwoners van Den Helder de mogelijkheid bieden om op deze manier te profiteren van de Helderse zon.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten