Grote ommezwaai. Na klachtenregen gaat provincie Noord-Holland de bediening van sluizen en bruggen weer zelf uitvoeren

Datum:
 • zaterdag 4 januari 2020
 • in
 • Categorie:
 • De provincie gaat vanaf 1 november de bediening van ruim vijftig provinciale bruggen, sluizen en pontjes in Noord-Holland weer zelf uitvoeren. Het regende klachten over het bedrijf Trigion dat het werk uitvoerde.  In 2015 werd de volledige bediening van beweegbare bruggen en sluizen, inclusief de aansturing en planning, aanbesteed aan marktpartijen. Trigion kwam als goedkoopste partij uit de bus.
  Deze partij ging vanaf 1 februari 2017 aan de slag ondanks de zorgen die er leefden onder brugwachters. Ook maritieme vakbond Nautilus waarschuwde al in een vroeg stadium dat Trigion geen partij is met voldoende nautische ervaring.
  De afgelopen twee zomers lukte het Trigion niet om voldoende brugwachters te werven. Hierdoor konden niet alle bruggen en sluizen adequaat worden bediend. Dit leidde tot veel klachten van vaarweggebruikers en van gemeenten.
  ’Het volledig uitbesteden van het bedienen van bruggen en sluizen is kwetsbaar gebleven’, stelt het college van Gedeputeerde Staten nu in een brief aan Provinciale Staten. Het is de bedoeling dat de vaste kern van bedienaren in dienst wordt genomen. Daarnaast wil de provincie een andere groep brug- en sluiswachters onderbrengen bij een marktpartij. zij krijgen dan wel een werkgarantie en dezelfde arbeidsvoorwaarden.
  Bestuurder Jos Hilberding denkt dat het moeilijk zal blijven om voldoende brug- en sluiswachters te vinden. Volgens hem is het wel belangrijk dat de brugwachters een nautische achtergrond hebben. ,,Het is belangrijk werk. Het gaat om veiligheid.’’
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten