Biomassacentrales zijn bijna milieucriminaliteit. De grootste milieu-onzin die er is

Datum:
 • zaterdag 4 januari 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • ,,Dat is werkelijk de grootste milieu-onzin die er is. Het is bijna milieucriminaliteit.”
  4-1-2020


  Wie wordt De Gooi- en Eemlander van het Jaar? De redactie heeft acht kandidaten geselecteerd. Zij maken kans op de jaarlijkse prijs, een geldbedrag, een cartoon, een bronzen beeldje van De Krantenlezer en eeuwige roem. Lezers en bezoekers van de site kunnen in januari een stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. De komende dagen stellen we de acht genomineerden in acht interviews voor. Vandaag: Peter-Jan Schatens.
  Als Peter-Jan Schatens ergens zijn tanden in zet, laat hij niet meer los. ,,Als we ons vrijdagavond in de kroeg ergens druk om maken, dan kunnen we het op zijn beloop laten of aan de bel trekken. Ik kies vaak voor dat laatste.”
  En Schatens neemt zelf dan vaak maar gelijk de voortrekkersrol. Zo ageerde hij in 2017 tegen de sluiting van de Blaricumse vestiging van ziekenhuis Tergooi en haalde daarmee de Tweede Kamer en dwong minister Bruno Bruins zelfs tot een toelichting. Een jaar eerder verzamelde hij 1200 handtekeningen om de komst van opnieuw 2500 asielzoekers naar asielzoekerscentrum Crailo te voorkomen.
  ,,Er was ons door de gemeente en provincie een andere bestemming, onder andere woningbouw, beloofd. Dat bestuurlijk draaien zie je steeds terugkomen. Ik erger me aan die oneerlijkheid. Ze verliezen ook het belang van de burger uit het oog.”
  Dit jaar stelde Schatens het in de kliko gescheiden ophalen van het PMD-afval (plastic, metaal en drinkverpakkingen) in de regio ter discussie. ,,Het is totale volksverlakkerij”, aldus de bevlogen Schatens.
  Voor wat betreft de houtcentrales, zoals die ook in Diemen geplaatst dreigt te gaan worden, gaat hij nog een stap verder.
  ,,Dat is werkelijk de grootste milieu-onzin die er is. Het is bijna milieucriminaliteit.”

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten