Aankoop oude pand Lidl Wieringerwerf ’kans die je niet kan laten liggen’

Datum:
 • donderdag 23 januari 2020
 • in
 • Categorie: ,
 • De gemeente Hollands Kroon koopt definitief het oude pand van supermarktketen Lidl aan de Terpstraat 13 in Wieringerwerf.  Ook het pand van de ambulancepost aan de Dokter Tamsmalaan in het dorp wordt door de gemeente aangekocht. In totaal trekt Hollands Kroon voor de strategische aankopen 1.145.000 euro uit. De gemeenteraad heeft donderdagavond de transacties voor dat bedrag goedgekeurd.
  Wethouder Theo Groot is blij met het besluit van de gemeenteraad. ,,Nu de raad hiermee instemt kunnen we door met de planontwikkeling voor de Terpstraat en de Patrijsstraat en de verdere herstructurering van Wieringerwerf.’’

  Doorgang

  Het oude pand van de Lidl - de supermarkt is inmiddels verhuisd naar een nieuw onderkomen verderop aan de Terpstraat - is voor de herontwikkeling van het dorp van groot belang, stelt Groot. Door op de plek van de Lidl een doorgang te maken, kunnen de winkels aan de Terpstraat achterom bevoorraad worden. En dat is een grote wens van de inwoners van Wieringerwerf, zo blijkt uit onderzoek.
  Ook de raadsleden zijn positief. PvdA en CDA noemen de mogelijkheid om zo problemen rond de winkelbevoorrading op te lossen ’een kans die de gemeente niet kan laten liggen’. De VVD hoopt dat nu ook snel gestart kan worden met de bouw van sociale huurwoningen aan de achtergelegen Patrijsstraat.
  Die straat was eerder in beeld om via deze route vrachtwagens naar de achterzijde van de winkels te loodsen. Alleen moesten daarvoor enkele huizen van Wooncompagnie plaats maken en liepen de kosten voor realisatie van die route op tot boven de twee miljoen euro. ,,Bovendien was de woningbouwcorporatie niet bereid die woningen te verkopen’’, laat Groot weten.
  De locatie van de ambulancepost aan de Tamsmalaan is straks nodig om de sportcampus in het dorp te kunnen realiseren.

  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten