Zoef zoef, de elektrische auto rijdt op óns geld

Datum:
 • maandag 16 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • De e-auto wordt geheel door de belastingbetaler betaald
  16-12-2019

  (Door: “Weethetwel”)
  Fantastisch: al vijf procent van de dit jaar verkochte auto’s in Nederland is volledig elektrisch. Maar waar zijn die auto’s allemaal? Wie heeft die gekocht?  Het antwoord kwam laatst voorbij zoeven op een parkeerterrein toen er een conferentie voor gemeentes werd georganiseerd. Dáár kwamen al de elektrische auto’s voorbij: burgemeesters, wethouders, zelfs de gewone ambtenaren zoefden binnen. Er kwamen ook een paar ondernemers binnen zoeven: zij zijn afhankelijk van gemeentelijke opdrachten en spelen het transitiespel vrolijk mee. Zonder groen uithangbord kunnen ze het schudden bij de overheid. Het energiebedrog wordt steeds groter.
  De zogenaamde energietransitie bestaat niet
  De energietransitie is een uitvinding van sluwe mensen. Er ís helemaal geen energietransitie. Er zijn wél gewone veranderingen. Vanuit ondernemingen is er altijd de drive om efficiënter te werken. Dat geldt met name ook voor het energiegebruik omdat daar veel te verdienen valt. Op dat terrein zijn dan ook enorme slagen gemaakt. Het energiegebruik in huishoudens en industrie is al jaren aan het dalen, omdat slimme mensen steeds bezig zijn met innovatie en perfectie. Dat kun je geen energietransitie noemen, maar een gezonde maatschappelijke ontwikkeling. Helaas is de politiek in handen gevallen van communistische extremisten en die hebben het onzalige plan opgevat de wereld in sneltreinvaart te veranderen zoals zij denken dat het moet. Die heilstaat bestaat alleen in hun dromen, maar de meeste politici hebben alles in hun leven zonder enige inspanning verkregen, dus waarom zou dat deze keer ook niet lukken? In hun narcisme zien ze voor zichzelf een rol in de wereldgeschiedenis. Niets is daarbij te gek, maar ondanks het spenderen van astronomische bedragen in hun hersenspinsels wil het maar niet lukken. Nu snakken ze er naar dat elektrisch rijden een groot succes gaat worden en wat gebeurt? Als goed voorbeeld kopen ze zélf die elektrische auto’s. Natuurlijk niet van hun eigen geld maar…  van het geld van de belastingbetaler.
  De e-auto wordt geheel door de belastingbetaler betaald
  Er zijn dus twee kanalen waarlangs elektrische auto’s gekocht worden en allebei ten koste van de belastingbetaler.
  1. De rijksoverheid, de gemeentes en alles wat aan die staatsruif hangt, pakken door steeds stijgende belastingen het geld rechtstreeks van de mensen af en dat wordt vervolgens in de elektrische bolides gestopt. Omdat het wapen van de gemeente of het ministerie ergens op de wagen geschilderd is, hoeft niemand ook maar ergens een eigen bijdrage te leveren. Dat is pas écht profiteren van de zelf verzonnen energietransitie.
  2. Dan heb je de categorie bedrijven die een elektrische wagen aanschaffen om voor leveranties in een goed blaadje te komen bij de communisten, maar ook gewoon omdat het kan. Want door op elektrische auto’s geen heffingen te leggen, kost zo’n auto voor een onderneming veel minder dan een traditionele auto en loopt de staat veel inkomsten mis. Mensen die een gewoon autootje hebben op benzine of diesel betalen zich scheel aan heffingen, bijtellingen en belastingen. Zij moeten de gemiste inkomsten van het rijk compenseren en draaien ook nog op voor het wegenonderhoud van de elektrische auto’s.
  De directeur van BMW wist het treffend te formuleren: “ We willen voor iedereen wel een elektrische auto maken, alleen niemand wil hem hebben”.
  De uitzondering zijn onze linkse maatschappijhelden die nu lekker autootje rijden op kosten van de gewone burger.
  Brave burgers, blijf er vooral op stemmen.
  Door:
  “Weethetwel”(voor www.ejbron.wordpress.com)

  0 reacties :

  Een reactie posten