Kinderen in de Kop van Noord-Holland krijgen steeds vaker geen prikken, behalve op Texel

Datum:
 • maandag 16 december 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER

  Het percentage vaccinatie-weigeraars in de Kop van Noord-Holland blijft stijgen, alleen op Texel is er sprake van een daling.

  Suzanne Rijnja 16-12-2019

  Het percentage niet-vaccineerders is volgens de meest recente GGD-cijfers in de gemeente Schagen 3,9 procent en in Den Helder en Hollands Kroon 4,8 procent. Alleen op Texel daalde het percentage, van 5,5 in 2017 naar 4,9 procent in 2018. Bijna één op de twintig kinderen wordt dus nog niet gevaccineerd. Daarmee heeft de gemeente Texel nog steeds het hoogste percentage vaccinatie-weigeraars.
  In de gemeente Hollands Kroon doen relatief de meeste kinderen mee met het complete rijksvaccinatieprogramma, namelijk 92,7 procent. In de andere Noordkop-gemeenten is dit tussen de 90 en 91 procent.
  In de gemeenten die onder GGD Noord-Holland-Noord ligt de vaccinatiegraad voor bijna elke prik hoger dan 90 procent, baarmoederhalskankerprik uitgezonderd. In de Kop van Noord-Holland is Texel ook daarin een uitzondering. Het is de enige Noordkop-gemeente waar dat niet voor elke vaccinatie geldt. 89,6 procent van de kinderen is in 2018 tegen bof, mazelen en rodehond gevaccineerd. Slechts 84,1 procent van de kinderen kreeg een prik tegen de meningokokbacterie.
  Noordhollands dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten