De politie komt vaker te laat

Datum:
 • woensdag 6 november 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • HOLLANDS KROON - ANNA PAULOWNA - Bij levensbedreigende spoedmeldingen in de gemeente Hollands Kroon duurt het in één op de drie gevallen langer dan een kwartier voordat de politie ter plaatse is.


  6-11-2019

  Dat blijkt uit de reactietijden tot dusverre dit jaar, in kaart gebracht door de politie Noord-Holland en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de eerste negen maanden van 2018 was de politie in Hollands Kroon er bij een van de vier zogeheten prio 1-incidenten niet binnen de daarvoor gestelde maximum aanrijtijd van vijftien minuten. Tussen januari en september van dit jaar is dat percentage gedaald naar 66,8 procent. Van de 370 uitrukken wordt 124 keer de termijn van een kwartier overschreden. In mei van dit jaar daalde het percentage naar 57,1. Er waren die maand 35 meldingen met ’prio 1’, de allerhoogste status die een melding kan hebben. Vijftien keer was de politie niet tijdig ter plaatse. 

  Afstanden

  ,,Minder politiemensen, minder auto’s en grotere afstanden’. Zo verklaart wijkagent Bas Dirkmaat de uitkomst. ,,Ons gebied loopt van halverwege de Afsluitdijk tot Oude Niedorp. Als ik op de Afsluitdijk rijd en een melding krijg in Slootdorp, dan moet ik eerst naar het keerpunt. Al wordt altijd gekeken naar welke auto het dichtstbij is. Voor een melding in Breezand gebeurt het regelmatig dat er een politieauto uit Den Helder komt. Dit onderzoek zegt me niet alles. Ik rijd veel solo. Bij aankomst moet je een knop indrukken zodat de meldkamer weet dat je er bent. Ik vergeet dat wel eens. Dan spring ik uit de auto en ga ik meteen hulp verlenen.’’ In de gemeente Schagen was de politie bij ruim acht van de tien meldingen (81,8 procent) tijdig ter plaatse. Er waren in totaal 431 incidenten, waarbij zij tachtig keer niet binnen het kwartier aanwezig waren. Den Helder scoort regionaal hoog met een percentage van 87 procent. Van de 756 meldingen was de Helderse politie in 654 gevallen snel aanwezig.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten