Wetenschappers: overbevolking bedreigt aarde

Datum:
 • woensdag 6 november 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Meer dan 11.000 wetenschappers doen een oproep aan de mensheid: we zijn bezig de aarde te vernietigen.
  6-11-2019
  Als we de uitstoot van broeikasgassen niet drastisch beperken, dreigt een wereldwijde klimaatcrisis, waarschuwen de onderzoekers in een gezamenlijke verklaring. Overbevolking is een van onze enorme problemen.
  Onderzoekers uit 153 landen ondertekenden de verklaring. Wetenschappers hebben een morele plicht om de mensheid te waarschuwen voor elke catastrofale dreiging, zo vinden ze. Uit de beschikbare gegevens zou blijken dat de aarde nu al te maken heeft met een noodsituatie qua klimaat.
  In een artikel in het tijdschrift BioScience pleiten de onderzoekers voor veranderingen op zes gebieden: overschakelen op hernieuwbare energiebronnen, het verminderen van de uitstoot van stoffen zoals methaan en roet, betere bescherming van ecosystemen zoals bossen en moerassen, het consumeren van meer plantaardige en minder dierlijke producten en duurzame verandering in de wereldeconomie.
  Maar het meest opmerkelijk is dat ze ook oproepen tot het remmen van de groei van de wereldbevolking. Gedwongen geboortebeperking is tot nu toe een taboe, terwijl duidelijk is dat overbevolking een groot probleem is. Binnen 30 jaar is de bevolking van Afrika bijvoorbeeld meer dan verdubbeld. Binnen vijftig jaar verdriedubbelt de bevolking van het continent, voorspellen demografen.
  In 2017 deden 15.000 wetenschappers uit 180 landen een soortgelijke waarschuwing uitgaan. Daarop volgde een oorverdovende stilte.
  Faqt

  4 reacties :

  Anoniem zei

  In Afrika heeft iedere volwassen vrouw gemiddeld 6 kinderen en dat stopt nog lang niet want verder hebben ze weinig te doen als het maken van kinderen. Werken hoeft niet want daar zorgen de westerse landen voor met hun miljarden steun aan de Afrikaanse bevolking.

  Anoniem zei

  SHOCKVIDEO: Getinte mannen slaan nietsvermoedende op lift wachtende burger knock-out, roven portemonnee, in Arnhem.
  Even de video zien en dan zien op welke partij u gaat stemmen!

  In De Gelderlander of op Geenstijl te zien.

  Anoniem zei

  Ons land staat in de uitverkoop.

  Anoniem zei

  Gewoon op Rutte blijven stemmen en alles komt goed. (zegt Rutte de aartsleugenaar)
  Nog een paar jaar dit beleid en Nederland is zo verarmd dat het kan wedijveren met landen als Albanië waar wanbeleid en corruptie aan de orde van de dag zijn.

  Een reactie posten