Kunstwerken in Hollands Kroon opgeknapt voor gemiddeld 60 euro per stuk

Datum:
 • woensdag 16 oktober 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Toegegeven, een topstuk als de Nachtwacht van Rembrandt zit er niet tussen, maar Hollands Kroon is relatief weinig geld kwijt voor de restauratie van 227 kunstwerken.  Burgemeester en wethouders verwachten daarvoor gemiddeld zo’n zestig euro per kunstobject kwijt te zijn, in totaal bijna 14 mille.
  De werken worden via museum Oud Anna Paulowna straks in de ’verhuur’ gedaan via de kunstuitleen. Voor die tijd krijgen ze nog een opknapbeurt.
  Het museum heeft daarvoor offertes opgevraagd en geeft de voorkeur aan Paul’s Lijstenmakerij uit Lutjewinkel. De reden hiervoor is de lagere prijs en de korte doorlooptijd van de restauratie aldus B en W.
  Volgens wethouder Theo Meskers gaat het niet om uitgebreide restauraties. ,,Het moet gewoon even knap voordat het in de kunstuitleen gaat. Dus beschadigde lijsten worden vervangen, hier en daar wat hersteld en schoongemaakt. Dat is het wel.’’
  Ter illustratie: alleen het onderzoek voorafgaand aan de restauratie van de Nachtwacht kost al drie miljoen euro. Hoeveel de restauratie gaat kosten is nog niet bekend.
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten