FNV: ’Onderzoek verband tussen ziekten en pesticiden’

Datum:
 • zaterdag 21 september 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Den Haag - Vakbond FNV wil dat het kabinet een onderzoek instelt naar verbanden tussen het gebruik van pesticiden door landbouwers en bepaalde ziekten, zoals parkinson.
  21-9-2019

  De organisatie doet dit naar aanleiding van een uitzending van het televisieprogramma ’Zembla’. 

  Kitty Jong, FNV-vicevoorzitter: „We roepen alle leden uit de agrarische sector die parkinson hebben op zich te melden bij ons FNV Bureau Beroepsziekten. Ons bureau stelt zo nodig werkgevers aansprakelijk voor de gevolgen.’’ 

  Ze vindt de berichten alarmerend. „Wat de Zembla-uitzending ook duidelijk maakt, is dat van veiligheid nu geen sprake is in de agrarische sector. Zolang er pesticiden worden gebruikt in EU, en dus ook in Nederland, waarvan de samenstelling zeer sterk lijkt op verboden pesticiden mogen we dus aannemen dat het risico op beroepsziekten in deze sector onverminderd hoog is”, aldus Jong.

  Noordhollands Dagblad


  1 reacties :

  Anoniem zei

  Onderzoeken, onderzoeken en dan weer onderzoeken, het mag wat kosten en de onderzoeken liggen al lang op de plank, echter er moet tijd gewonnen worden.
  We horen niet anders of er moeten onderzoeken verricht worden. Als er sterke aanwijzingen zijn dat het spul desastreus is voor mens en dier stop er dan onmiddellijk mee en ga dan kijken of het inderdaad klopt dat het gif zeer schadelijk is.
  Helaas hebben de lobbyisten in Den Haag en Brussel de macht in handen, een reisje hier, een reisje daar en een leuk zakcentje en de politiek is snel om.

  Een reactie posten