Claim om strandhuizen

Datum:
 • donderdag 12 september 2019
 • in
 • Categorie: , , ,
 • PETTEN - Ondernemer wil geld vanwege verbod door PAS


  Ed Dekker 12-9-2019

  Recreatieondernemer René Sips overweegt een schadeclaim in te dienen tegen de gemeente. Hij denkt aan een vergoeding van 1,2 miljoen euro nu de Raad van State de bouw van strandhuisjes in Petten verbiedt. 

  Sips onderzoekt de mogelijkheden van een claim vanwege gederfde inkomsten en het niet nakomen van beloften. De Raad van State heeft een streep gehaald door alle bebouwingsplannen op het strand van Petten vanwege de PAS, het Programma Aanpak Stikstof. Het verbod is gisteren bekend geworden. 

  Het gaat om tachtig strandhuisjes, twee strandpaviljoens en vijf beachhouses. De uitspraak van de hoogste bestuursrechter betreft ook parkeervoorzieningen en een ontsluitingsweg bij het strand. 

  De gemeente en provincie stonden de plannen toe. Zij betrokken hierbij de gevolgen van nog te nemen maatregelen om vervuiling van stikstof te beperken. De Raad van State accepteert dat niet, na advies van het Europese Hof. Over de beperking voor natuurgebieden moet eerst meer zeker zijn. In ruil voor de bouw van dertig strandhuisjes verkocht Sips bijna vier jaar geleden zijn camping Corfwater in Petten. ,,Onder druk van onteigening. De gemeente wilde ruimte voor de boulevard en een weg. Die plannen zijn nog steeds niets geworden. Nooit heeft de gemeente gewaarschuwd dat er een kink in de kabel kon komen. Ik acht de gemeente nu niet schuldig, maar wel verantwoordelijk.” 

   ’RTL Nieuws’ publiceerde gisteravond een lijst met 127 overheidsprojecten die mogelijk in de problemen komen. Ook de grote werkzaamheden aan de Afsluitdijk en verschillende dijkversterkingen komen op die lijst voor. 

  Regio 1: ’Met gasloze machines wel bouwen’

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten