Vele duizenden zonnepanelen op Kooypunt

Datum:
 • maandag 29 juli 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • DEN HELDER
  Er komt ook een zonnepark aan de zuidkant van Kooypunt tussen de spoorbaan en de N9.


  Arie Booy 29-7-2019


  Een terrein van 15 hectare wordt volgezet met vele duizenden zonnepanelen.
  Energiebedrijf Vattenfall gaat het zonnepark ontwikkelen op terrein van Port of Den Helder. Zonnepark Kooypunt, zoals het genoemd wordt, moet voldoende elektriciteit opwekken om 3500 huishoudens in de regio van stroom te kunnen voorzien.
  De start van de bouw is gepland voor volgend jaar en het park zal dan naar verwachting eind volgend jaar gereed zijn.
  Eerder deze maand verwierp de bestuursrechter bezwaren tegen een zonnepark vlakbij de luchthaven. Het park van Vattenfall komt een stuk verder op te liggen, aan de andere zijde van het uitgestrekte bedrijventerrein.

  Foto

  Op een bewerkte foto die het havenbedrijf van het plan heeft gemaakt, is te zien dat het park direct achter de bestaande bedrijfspanden op Kooypunt wordt aangelegd. Het loopt van de spoorbaan tot aan de bebouwing langs de N9. Het terrein van 15 hectare biedt plaats aan ongeveer 36-duizend panelen.
  Jacoba Bolderheij, directeur van Port of Den Helder noemt het zonnepark een betekenisvolle stap in de verduurzaming van de haven en de regio: ,,Als haven stimuleren we dit soort projecten die bijdragen aan het Energieakkoord van de gemeente Den Helder.”
  Margit Deimel, Directeur Zon Ontwikkeling bij Vattenfall, kijkt uit naar de bouw van het nieuwe zonnepark: ,,Vattenfall wil fossielvrij leven mogelijk maken binnen e´e´n generatie. Grootschalige zonneparken dragen daar aan bij.”
  Vattenfall heette tot dit jaar Nuon. Het bedrijf levert energie en ’duurzame oplossingen’ aan twee miljoen klanten in Nederland.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten