’Blije gezichten’ bij Hollands Kroon, ondanks dat nieuwe brug Kerkweg Anna Paulowna miljoen duurder is dan geraamd

Datum:
 • dinsdag 30 juli 2019
 • in
 • Categorie: ,

 • Hollands Kroon - ANNA PAULOWNA  De nieuwe brug over het Lage Oude Veer bij Anna Paulowna gaat naar verwachting 1,1 miljoen euro meer kosten dan in januari 2017 is geraamd.


  Mike Deutekom 30-7-2019

  Dat laten burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de gemeenteraad weten.
  De kosten voor de nieuwe oeververbinding in de Kerkweg komt volgens het college straks uit op circa 2,68 miljoen euro. In het raadsvoorstel van 2017 zijn die kosten nog geraamd op 1,55 miljoen euro.
  In mei liet het college van B en W de raad al weten dat het rekening moest houden met een overschrijding van die raming met 550.000 euro. ,,Nu het project op z’n eind loopt komt er een beter beeld over de totale kosten’’, laat wethouder Theo Meskers weten. ,,En natuurlijk is 2,68 miljoen een hoop geld, net als een overschrijding van ruim een miljoen op de raming. Maar we wisten dat er nog kosten kwamen, alleen was het onduidelijk hoe hoog deze zouden oplopen.’’
  Meskers geeft aan dat het college nog steeds met ’een blij gezicht rondloopt’. ,,Dit bedrag is nog altijd een stuk lager dan een brug die we op maat hadden laten bouwen. Vooraf wisten we dat we twee opties hadden: een brug laten bouwen die precies op de plek van de vorige brug past, of een standaardbrug - zo uit de fabriek - bestellen en de omgeving daarop aanpassen. Wij hebben voor dat laatste gekozen. Dan loop je tegen onverwachte zaken aan. Maar het is nog altijd goedkoper dan een maatbrug aanschaffen.’’
  Toch zijn er onverwachte kosten die ook bij Meskers de wenkbrauwen doen fronsen.
  Zo stelde de Provincie Noord-Holland - nà de aanbesteding - extra eisen aan de te treffen verkeersmaatregelen op de Provincialeweg N249 (De Stolpen - Van Ewijcksluis) ter hoogte van de brugvervanging. ,,Dat kostte 75.000 euro extra. Hadden ze dat niet eerder kunnen bedenken.’’
  Noordhollands Dagblad


  16 reacties :

  Anoniem zei

  Bruggenbouwers hebben ze nodig in Hollands Kroon. Het vertrouwen in B&W, de raad en het ambtenaren apparaat is volledig weg. De jeugd heeft dat prachtig uitgebeeld met de teksten op de t shirts tijdens de Polderse kermis. Het toetje van de Polderse kermis is dit keer geen veelvoud aan boetes om een pas gestarte ondernemer om zeep te helpen, maar een budgetoverschrijding van "slechts" 1,1 miljoen euro. Uiteraard neemt niemand daar de verantwoordelijkheid voor, slechts als een klein kind de beschuldigende vinger naar de provincie en het hoogheemraadschap wijzen om de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen. Maak Theo alsjeblieft zo snel mogelijk brugwachter op een vaste brug die niet open kan, en laat hem daar tot aan zijn pensioen zitten, dat is voor iedereen beter, ook voor hem zelf.

  Dekker zei

  Geweldige rekenaars bij de gemeente Hollands Kroon iets om trots op te zijn. Om een geraamd bedrag van €155 miljoen Euro te overschrijden met 113 miljoen Euro is slechts een kleinigheidje voor dit College, een kniesoor die daar op let. Het College kan zich in ieder geval weer trots op de borst slaan.

  Sam Kooy zei

  En Meskers blijft maar lachen. Plannen kwamen immers voort uit de vorige raadsperiode ! Redenering HK: hebben wij geen verantwoording meer voor. Meskers heeft schijt aan wie dan ook. Ook aan mijn portemonnaie. Wie durft nu eindelijk eens binnen die gemeenteraad zijn bek (vertaling van: mond) tegen dit heerschap open te doen ! Ik helaas niet: ik ben geen raadslid van HK.

  Anoniem zei

  Sam Kooy ook al zou je op de stoep van het gemeentehuis in Anna Paulowna gaan wonen zullen ze jou never nooit de kans geven om in de gemeenteraad te komen.
  Daar zal Meskers persoonlijk voor zorg dragen.

  Anoniem zei

  De raad is destijds verkeerd ingelicht door B&W. Het moet toen echt bekend zijn geweest dat het bedrag een grove schatting was, maar dat werd er niet bij verteld. Blije gezichten zijn volkomen misplaatst!

  Anoniem zei

  De extra kosten van €75.000 doen bij bolleboos Meskers de wenkbrauwen fronsen.
  Zou het van Meskers niet logischer om de wenkbrauwen te fronsen bij het te kort van de overige ruim 1 miljoen? Dat Meskers geen rekenwonder is weten we inmiddels maar dat overige leden van het College en niet te vergeten de Raadsleden dit allemaal accepteren geeft wel aan dat we al lang niet meer in een democratie wonen. Het grootste deel van de bevolking walgt van dat soort lieden, maar de politiek heeft er lak aan en gaan gewoon op de oude voet verder zonder zich te storen aan de bevolking.

  Sam Kooy zei

  Hr. Dekker, svp de komma's er even tussen zetten. Zoniet: dan komt hotemetoot Meskers op de proppen !

  Anoniem zei

  Nou Sam Kooy, Meskers zal niet veel meer uitrichten met vieze spelletjes richting inwoners of bedrijven. Hij is aangeschoten wild, zoveel schade aangericht dus de karma bal rolt in sneltreinvaart zijn kant op. Net zoals bij andere politici die dachten ongestoord door te kunnen gaan met vieze spelletjes, ze worden allemaal afgerekend op een universele manier waarop ze geen enkele invloed op hebben en die hun leven drastisch veranderd. Dat is de les die ze in dit leven dienen te leren.

  Dekker zei

  Sam Kooy en lezers, excuus voor het vergeten van de komma's.

  Meskers zal nooit luisteren naar verstandige en eerlijke mensen, die verkeert in andere kringen.


  Anoniem zei

  Meskers kan niet eens zijn eigen financiën regelen gezien de vroegere rechtszaken, dus hoe de VVD deze brekebeen voor heeft kunnen dragen als wethouder is een raadsel. Het geeft wel aan dat de VVD zo langzamerhand een heel discutabel clubje geworden is waar een integer mens zich niet thuis zou moeten voelen. Hetzelfde is overigens het geval met wethouder Groot van het CDA.

  Anoniem zei

  Alle drie de wethouders zijn uit hetzelfde hout gesneden en de nieuwe burgemeester past zich uitstekend aan het beleid wat in Hollands Kroon gevoerd wordt.

  Theo Moras zei

  Waarom plaatsen er zoveel personen een anonieme reactie, als je het gelijk aan je zijde denkt te hebben kan je rustig onder je eigen naam reageren.
  Waarschijnlijk zijn de betrokkenen het ook zelfs met u eens.

  Anoniem zei

  Theo Moras, u zult zo langzamerhand toch moeten weten hoe het gesteld is met de vrijheid van meningsuiting. Zo langzamerhand kan er niets meer gezegd worden en de huidige politici, op een aantal integere na dan, dulden weinig tegenspraak. Bovendien lopen er op het Gemeentehuis, of liever gezegd tegenwoordig thuis, een aantal oudgedienden rond die een hekel hebben aan mondige burgers. Dan bedoel ik niet de goedwillende ambtenaren want die zijn er uiteraard ook.
  Dus het is verklaarbaar waarom reageerders niet het risico willen lopen nadelige gevolgen te ondervinden van hun commentaar.

  Anoniem zei

  Mijnheer Moras,

  Het kan je zomaar een huiszoeking opleveren.

  Anoniem zei

  Theo, ooit beroofd door 2 asielzoekers (Irak en Iran) Bij de aangifte van dit feit op het politiebureau moest het feit dat het asielzoekers waren UIT DE AANGIFTE.

  Daarom anoniem. U weet toch in wat voor natiestaat we tegenwoordig leven.

  Anoniem zei

  In de oorlog was de politie heel erg fout en daar begint het nu weer op te lijken.
  Even wat artikelen die we in de media niet krijgen te hoeren of zien:
  https://ejbron.wordpress.com/2019/08/02/hongarije-wil-hongarije-hongaars-houden-en-wij-de-nederlanders-willen-nederland-nederlands-houden-voor-onze-kinderen/#more-2181
  https://ejbron.wordpress.com/2019/08/01/video-meedogenloze-machete-moord-onfraaie-beelden-in-stuttgart/#more-218107
  https://fenixx.org/2019/07/30/frankrijk-criminele-migranten-schieten-op-toeristen-drie-doden/
  Zo heeft de media in Nederland ons ook niet bericht over de cultuurverrijker die een vrouw neerstak en haar 8 maanden oude baby onthoofde in Duitsland en het gaat maar door.
  Toch maar ondertekenen als anoniem.

  Een reactie posten