Petitie gestart tegen 'windmolenverbod' in provincie Noord-Holland

Datum:
 • maandag 4 maart 2019
 • in


 • GroenLinks is een petitie gestart tegen de strenge regels die het provinciebestuur van Noord-Holland hanteert om de komst van nieuwe windmolens tegen te houden. GroenLinks-lijsttrekker Zita Pels van de Provinciale Staten lanceerde de petitie tijdens een 'klimaatmeetup' in de Melkweg.
  Volgens de partij zijn extra windmolens in de provincie onmisbaar om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Ook zegt de partij dat het college in Noord-Holland al jaren op de rem trapt als het gaat om de uitbreiding van het aantal windmolens.
  23 windmolens
  In 2017 wilde de gemeente 23 windmolens plaatsen in het havengebied, maar hier stak de provincie een stokje voor. Toenmalig wethouder Abdeluheb Choho (D66) stapte vervolgens naar de rechter omdat hij vond dat de windturbines een zaak van de gemeente waren en omdat de gestelde voorwaarden veel strenger zouden zijn dan de landelijk geldende regels.
  Toch gaf de Raad van State de provincie Noord-Holland gelijk, omdat de komst van windmolens 'door hun afmetingen en zichtbaarheid over grote afstand een impact op de ruimte in het landelijk gebied hebben'. GroenLinks wil dat de windturbines in de haven er alsnog gaan komen.  0 reacties :

  Een reactie posten