Baas Telegraaf: ‘In 2008 werd overheid al geadviseerd burger functioneel klimaatbang te maken’

Datum:
 • maandag 4 maart 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • 'Voorspellingen over zeespiegelstijging werden expres overdreven, dat moest urgentie bij burger garanderen'
  Bert Brussen
  “Angst is misschien een slechte raadgever, maar het is een machtig politiek wapen.
  Dat bleek in 2008, toen de Deltacommissie onder leiding van oud-minister Cees Veerman ervan werd beschuldigd voorspellingen over de zeespiegelstijging expres te overdrijven. Dat moest urgentie bij de burger garanderen.
  Ik was in die dagen chef van de parlementaire redactie. In een uitgelekt communicatieadvies aan de commissie ging de trukendoos helemaal open. Het advies repte van ’functioneel bang maken’ en ’geef de urgentie zo weer dat de pijn in de buik wordt gevoeld’.
  Ook werd geadviseerd wetenschap, bedrijven en bestuurders te mobiliseren, Nederland als ’proeftuin’ te verkopen en mensen duidelijk te maken dat ’WIJ’ een probleem hebben.”
  Paul Jansen, hoofdredacteur van De    Telegraaf, werd onlangs in het blanken tellende laster- en desinformatiedagblad Trouw (een anti-objectief agendagestuurd links ideologisch main stream printmedium)
  uitgekotst  weggezet als een soort journalistieke charlatan die lezers expres bang maakt voor de achterlijk hoge kosten die het klimaatbeleid met zich meebrengt.

  Nu slaat hij terug, hard, en wel met feiten: u wordt bewust bang gemaakt door de overheid, als strategie, om ‘urgentie te bevorderen’, zodat u na geïndoctrineerd te zijn door het Staatsjournaal en de rest van de klimaatneutrale NPO-mafia toch maar wel een warmtepomp koopt, uit angst voor hoog water en het verzakken van huizen.
  Laat u niet bang maken.
  Steek dagelijks wat autobanden in de fik en koop een opblaasjacuzzi Lees Telegraaf. En TPO.


  TPO


   

  0 reacties :

  Een reactie posten