Stadhuis Den Helder naar Willemsoord: ’historische beslissing’ of ’historische vergissing’?

Datum:
 • maandag 25 februari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - De voltallige coalitie in de Helderse gemeenteraad heeft burgemeester en wethouders maandagavond de opdracht gegeven het stadhuis in twee gebouwen op Willemsoord te vestigen.
  Wat CDA, VVD, Seniorenpartij, Stadspartij, Beter voor Den Helder, PvdA en ChristenUnie betreft is het een historische beslissing. ,,Dit dossier was het symbool van hoe politiek verdeeld de raad en het college waren. Laat het nu het symbool zijn van hoe dit dossier kan verbinden’’, aldus fractievoorzitter Harmen Krul van CDA.
  De oppositiepartijen daarentegen maakten gehakt van het plan. Henk Mosk (D66) vindt het besluit geen historische beslissing, maar ’een historische vergissing’. Hij verwees naar insprekers die zich grote zorgen maken om de toekomst van de nautische activiteiten op Willemsoord. ,,Zij hebben gepoogd om in het voorstel een zinnetje te laten opnemen dat de nautische werkzaamheden op Willemsoord onbelemmerd doorgang moeten vinden als het stadhuis daar gevestigd wordt. Niemand van de coalitie was bereid dat te doen. Dat zegt genoeg.’’
  Wethouder Michiel Wouters zegt dat er alles aan wordt gedaan om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden door kunnen gaan.
  Marije Boessenkool (GroenLinks) noemt het door de raad genomen besluit ’een historisch slecht besluit’. Zij voorspelt dat het ergens spaak gaat lopen, omdat de kosten van zulke projecten altijd tegenvallen.
  Sylvia Hamerslag (Behoorlijk Bestuur) vraagt zich af waarom niet eerst wordt onderzocht hoe het moet met zaken als parkeren en bereikbaarheid voordat er een besluit wordt genomen. PVV’er Leo van Esdonk wilde weten of het college bereid is de financiële risico’s te incasseren van de open eindjes die er zijn. Volgens wethouder Wouters heeft het college er ’alle vertrouwen’ in dat het project binnen het krediet blijft dat de raad beschikbaar stelt.
  De coalitie stemde maandagavond ook tegen een voorstel van de oppositie voor het houden van een referendum over het stadhuisplan.
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten