Zes ton voor opknappen plein rond Ontmoeting

Datum:
 • dinsdag 29 januari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De verkeersveiligheid rondom de multifunctionele accommodatie (MFA) De Ontmoeting in Anna Paulowna moet worden verbeterd en het verzakte straatwerk en beschadigde riool dient te worden aangepakt.
  Mike Deutekom 29-1-2019

  Daarom stellen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de gemeenteraad voor minimaal 643.000 euro voor de hersteloperatie uit te trekken.
  De omgeving rond het voormalige gemeentehuis, dat naast de scholen De Sluis en De Meerbaak tegenwoordig onderdak biedt aan onder meer een gezondheidscentrum met tandartsen- en huisartsenpraktijk, de GGD, het bestuurscentrum van de gemeente en organisaties als de Omring en Surplus, heeft een opknapbeurt nodig. Wethouder Theo Groot: „De basis is het oplossen van de verzakkingen van het straatwerk, verhelpen van de schade aan de riolering en het verbeteren van de verkeersveiligheid. Dat kost circa zes en een halve ton. Daarnaast hebben we nog wat opties aangegeven waarover de gemeenteraad kan beslissen ze wel of niet wil laten uitvoeren. Dat zijn bijvoorbeeld een ecologische zone met speelattributen voor de schoolkinderen, een groene entree rond het pand of extra parkeerplaatsen aan de zuidzijde van de Ontmoeting. Maar aan die opties hangt wel een prijskaartje.”

  Wens

  Volgens de wethouder zijn die extra keuzes aangegeven door de overige gebruikers in het MFA. Daar bestaat de wens om het gebied rond het pand aantrekkelijker in te richten en de parkeercapaciteit uit te breiden. De vraag is of de gemeenteraad dat geld er voor over heeft. Zo kost een ecologische zone met speelattributen 113.000 euro, meer groen rond de ingang 63.000 euro en vijf extra parkeerplaatsen 74.000 euro. „Het geld kan deels uit het potje voor de vervanging van het riool worden gehaald. En verder zijn er nog andere budgetten beschikbaar. Er hoeft dus verder geen extra geld worden gezocht binnen de begroting”, stelt Groot.

  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  #Een nieuw gebouw.....riool herstellen???????? Opknapbeurt?????? Gevaarlijk??????? Verzakt straatwerk????? Groene entree?????????
  ecologische zone????

  Stem ze weg!

  Anoniem zei

  Wie heeft het prutswerk geleverd dat er nu al een grote opknapbeurt nodig is? Laat die dan ook de boel herstellen, en niet de kosten afwentelen op de gemeenschap......

  Een reactie posten