Nieuwe deal over productie isotopen in Petten

Datum:
 • donderdag 31 januari 2019
 • in
 • Categorie: ,
 • Petten - NRG, de exploitant van de hoge flux reactor in Petten en Curium, een grote producent van nucleaire geneesmiddelen, zetten de samenwerking voort bij de productie van het Molybdeen.
  Roel van Leeuwen 31-1-2019

  Volgens CEO Pierre Timmermans van NRG behoudt Petten hierdoor zijn marktleiderspositie in de wereld op dit terrein.
  30.000 Patiënten per dag kunnen blijven rekenen op nucleaire geneesmiddelen uit Petten, zo stellen NRG en Curium in een gezamenlijk persbericht waarin gewag wordt van een meerjarig contract tussen de twee partijen.
  Het handelt over de productie van Molybdeen-99 wat het uitgangsmaterialen voor Technetium-99m generatoren. Tc 99m is de belangrijkste isotoop in de nucleaire geneeskunde. Het wordt gebruikt voor het stellen van diagnoses bij levensbedreigende ziektes als hart- en vaatziekten, long- en hersenaandoeningen en kanker.
  Door de samenwerking tussen NRG en Curium, dat een eigen Molybdeenfabriek heeft in Petten, kunnen artsen en ziekenhuizen wereldwijd ook op de langere termijn blijven rekenen op dit isotoop.
  De twee partijen verwachten dat de totale markt voor nucleaire geneesmiddelen gaat groeien. Renaud Dehareng, CEO Curium: ,,Deze overeenkomst bevestigt de langdurige relatie met NRG en draagt bij aan onze missie om patiënten te voorzien van nucleaire geneesmiddelen voor levensreddende diagnoses.’’
  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten