Nabestaanden Ina Vonk naar Raad van State

Datum:
 • donderdag 31 januari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Sint Maartensbrug - Nabestaanden van Ina Vonk stappen naar de Raad van State nu de Alkmaarse rechtbank een schadeclaim van acht ton tegen de gemeente Schagen heeft afgewezen.
  Ed Dekker 31-1-2019

  Vonk heeft vijftien jaar gestreden tegen een illegaal geplaatste windmolen naast haar woning aan de Grote Sloot in Sint Maartensbrug.
  Vonk sleepte de gemeente voor de rechter wegens 'onrechtmatig overheidshandelen'. Zij deed dat kort voor haar overlijden in 2017. "We laten het er niet bij zitten", reageerde Yolande Gastelaars namens de nabestaanden.  Zij is raadslid van Soest en was jaren vriendin van Vonk.

  Op één onderdeel boekten de nabestaanden succes. De bestuursrechter oordeelde dat er wel degelijk een juridische grond was om de claim in te dienen. Volgens de gemeente Schagen was die er niet.

  Bij de afwijzing van de claim is de rechtbank niet uitputtend te werk gegaan, zo blijkt uit de uitspraak. De rechter wijst op essentiële juridische procedures die tegen de windmolen zijn gevoerd op naam van Romee Kanis uit Sint Maartensbrug en de vereniging Houd Zijpe leefbaar (zoals Het Zijper Landschap toen heette). Vonk diende de schadevergoeding juist in op persoonlijke titel.
  De rechter ziet juridisch daarom  geen direct verband tussen de claim en het beroep op onrechtmatigheid.  De gemeente mocht om die reden de claim afwijzen, aldus de rechter.

  Noordhollands Dagblad

  __________________________________________

  Dossier Grote Sloot 158


  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Ik hoop op "succes" voor wijlen Ina Vonk. Zij heeft dit postuum verdiend. Zij is tot het bot belazerd door gemeentelijke instanties (ambtenaren) bij wie het gewoonlijk is hun bek te houden.

  Een reactie posten