RTV Noordkop moet wachten op subsidie

Datum:
 • donderdag 31 januari 2019
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - RTV Noordkop krijgt voorlopig nog even geen extra geld. De gemeenteraad van Hollands Kroon wil meer duidelijkheid van het college van burgemeester en wethouders of de omroep zich heeft gehouden aan de voorwaarden die de raad vorig jaar februari heeft gesteld aan      
                                                 extra subsidie.
  Mike Deutekom -31-1-2019 
  RTV Noordkop heeft definitief de zendmachtiging voor Hollands Kroon toegewezen gekregen van het Commissariaat voor de Media. Het bezwaar dat de concurrerende omroep Schagen FM tegen dat besluit had gemaakt, is verworpen.

  Verdubbelen

  De gemeenteraad had het jaarlijks doorgesluisde budget van het Rijk donderdagavond vrijwel kunnen verdubbelen. RTV Noordkop krijgt nu 26.000 euro van het Rijk overgemaakt door Hollands Kroon, maar vraagt aan de gemeente een aanvullende subsidie van 24.000 euro. Dat geld is volgens de hoofdredacteur van de zender nodig om verder te kunnen professionaliseren en het bereik van de zender binnen de gemeente te vergroten. Iets wat vorig jaar februari bij de keuze van de gemeenteraad voor RTV Noordkop boven Schagen FM juist als eis werd gesteld door diezelfde raad.
  Een andere eis was dat de omroep moest proberen om toch met Schagen FM tafel te gaan zitten om te komen tot een regionale omroep. Volgens burgemeester Jaap Nawijn is het zover nog niet gekomen. De burgemeester heeft wel bij zijn collega’s in Den Helder en Schagen gevraagd of er bereidheid is om een bemiddelende rol te spelen tussen de ruziĆ«nde omroepen.
  Al met al was de aanwezige informatie voor de meerderheid van de raad onvoldoende om over het subsidieverzoek te kunnen beslissen. Een oordeel dat de auditcommissie van de gemeente ook had gegeven. De auditcommissie wil een uitgebreider advies van het college van B en W over het naleven van de eisen uit februari vorig jaar. Op de fracties van Anders, GroenLinks en vier leden van het CDA na, vond de gemeenteraad dat ook. Het subsidieverzoek van RTV Noordkop wordt later opnieuw op de raadsagenda gezet.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten