Schagen FM: keuze voor RTV Noordkop moet herzien

Datum:
 • donderdag 13 december 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De gemeenteraad van Hollands Kroon en het Commissariaat voor de Media hebben in strijd met de wet gehandeld bij de keuze voor RTV Noordkop als lokale omroep. Dat stelt Ed van Oerle namens Schagen FM. 
  Mike Deutekom 13-12-2018

  Hij probeert de deur weer op een kier te krijgen in Hollands Kroon. Schagen FM heeft daarom bij de gemeente een verzoek ingediend om de zendmachtiging in de gemeente over te nemen van RTV Noordkop.

  In februari besloot de gemeenteraad echter verder te gaan met de in Hollands Kroon al actieve lokale zender, hoewel ook op RTV Noordkop de nodige kritiek te leveren viel.

  Het Commissariaat voor de Media nam dat advies van de gemeenteraad over, maar Schagen FM is tegen het besluit om de machtiging te verstrekken in beroep gegaan. Volgens de omroep voldeed de aanvraag van RTV Noordkop niet aan de wettelijke eisen en was het besluit om die zender de zendmachtiging te gunnen daarom in strijd met de wet. RTV Noordkop had volgens Schagen FM onder meer een foutief lijstje met de samenstelling van het wettelijk verplichte 'programma beleidsbepalend orgaan' ingeleverd bij de aanvraag.

  Volgens de gemeente Hollands Kroon was het actuele overzicht wel naar de gemeente gestuurd, maar te laat om nog bij de raadsstukken te worden gevoegd.

  Tijdens de vergadering van komende dinsdag wordt de gemeenteraad daarom nogmaals verzocht om te adviseren de zendmachtiging aan  RTV Noordkop te verstrekken. 


  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  De volgende rechtszaak tegen Hollands Kroon komt er al weer aan en vergeet daarbij dan niet dat de burgers voor de kosten opdraaien. Ach een paar Euro er aan meebetalen is niet zo erg, wat veel erger is dat u komend jaar tot wel duizend Euro aan energie MEER gaat betalen. Misschien komend jaar toch maar eens geen VVD, CDA, PvdA, GL, CU, SP, SGP of Denk gaan stemmen?

  Sam Kooy zei

  Er is iets anders aan de hand. De gemeente Schagen probeert zich als regionale gemente en zelfs als hoofdplaats in te profileren ofschoon het niet meer is dan een vergroot dorp. Natuurlijk mag dat; maar ........ er bestaat al een goede uitgave. Met alles er op en er aan. RTV NH. Bijna professioneel. Wat is nu feitelijk de bedoeling van Schagen ? Schagen geef antwoord !

  Een reactie posten