Trambaanplan gaat terug naar tekentafel

Datum:
 • zaterdag 3 november 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Nieuwe Niedorp - De uitbreiding van winkelcentrum Winkelhart in Nieuwe Niedorp loopt vertraging op.
  Mike Deutekom 3-11-2018 

  Wethouder Theo Groot en zijn ambtenaren gaan opnieuw kijken naar het ontwerpbestemmingsplan voor de Trambaan, waaraan het winkelcentrum ligt. 

  De gemeenteraad van Hollands Kroon kon donderdagavond niet 
  instemmen met het ontwerpbestemmingsplan zoals dat op tafel lag, waarop de wethouder besloot het in te trekken om er opnieuw aan te gaan sleutelen. 

  Het verbaasde de raad dat er bewonersavonden waren gehouden in Nieuwe Niedorp waar de raadsleden niet alleen niet voor waren uitgenodigd, maar bovendien de informatie niet hadden gekregen die de omwonenden daar wel kregen. "De gemeenteraad is onvoldoende meegenomen in de plannen", stelde CDA-er Sjaak Vriend. 

  ,,Vreemd om van dorpsgenoten zaken over het bestemmingsplan te horen die ik als raadslid nog niet had vernomen", liet Winkeler raadslid Enno Bijlstra (VVD) het college weten. 

  Zowel CDA en VVD als de meeste andere partijen lieten weten nog veel vragen te hebben over ontwerpbestemmingsplan. Onder meer.de verdubbeling van het bouwoppervlak op het perceel waar nu de bibliotheek staat en het deels bouwen in het groen van het naast gelegen park zijn onderdelen waarbij de raad vraagtekens zet.  

  Noodhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Wat een gekluns toch weer.

  Anoniem zei

  Alle 22 woonkernen in Hollands Kroon streven voor hun eigen haggie en proberen ieder-voor-zich woningen binnen te harken.
  De kernen met de grootste kruiwagen krijgt het meeste gedaan in H.Kroon.

  Een reactie posten