Microsoft past plan aan

Datum:
 • vrijdag 19 oktober 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer  - Softwarereus Microsoft past de plannen voor het 'datacentercampus' op Agriport nog tijdens de bouw van het complex aan.
  Mike Deutekom 19-10-2018

  De nog te bouwen datacenters acht en negen worden tweemaal zo hoog dan in de eerste plannen was aangegeven.

  Dat blijkt uit de vergunningaanvraag bij de gemeente Hollands Kroon. De gemeente geeft groen licht voor de wijziging, welke mag volgens het bestemmingsplan.

  _______________________________________

  Datacenter op Agriport wordt twee keer hoger
  _______________________________________

  De servergebouwen acht en negen worden straks ruim 13,5 meter hoog. Er komt een verdieping bovenop. Dit werd besloten terwijl de bouw van circa twee miljard euro kostende complex in volle gang was.Naar verluidt zou het werk zelfs enige tijd zijn vertraagd of  stilgelegd om de wijzigingen in de plannen te kunnen doorvoeren.

  Of dat laatste klopt en over het waarom van de wijziging doet Microsoft geheimzinnig.
  ,,De Amerikanen  zijn niet gewend openheid van zaken te geven", zegt een betrokken ambtenaar van de gemeente Hollands Kroon. ,,Ik heb uitgelegd dat een vergunningaanvraag in Nederland ter inzage wordt gelegd. Dat dat vrij gedetailleerd moet, zijn ze in de States niet gewend."

  ,,Dat klopt", zegt een woordvoerder van Microsoft Nederland. ,,Het datacentrum in de Wieringermeer valt onder de internationale holding en daar doen ze de woordvoering over het project dan ook. Het is voor mijn Amerikaanse collega's even wennen hoe het hier gaat. Ik ga vragen wat ze er over kunnen en willen vertellen."
  Tot gistermiddag was dat niets.

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten