Thierry Baudet: ‘Transitie naar windenergie is gigantische zwendel, goedgelovige burger betaalt de rekening!’

Datum:
 • vrijdag 28 september 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Effect op het klimaat, als het er al is, zal volkomen verwaarloosbaar zijn.
  Tim Engelbaart 28-9-2018

  FVD-voorman Baudet is niet te spreken over het feit dat de Nederlandse regering maar miljoenen blijft pompen in de klimaatindustrie. De zogeheten energietransitie – waarbij kolen en gas volledig vervangen moeten worden als energiebronnen door zon, wind en water – wordt vandaag door de politiek leider omschreven als “zwendel” en “absurd kartelproject.”
  We konden vorige week al zien bij RTL Late Night dat FVD-aanvoerder Thierry Baudet zich geen voorstander toont van de huidige wijze waarop Nederland zich probeert los te koppelen van gas en kolen. Met GroenLinks-voorman Jesse Klaver recht voor zich omschreef Baudet het huidige peperdure beleid om op middellange termijn allang nog energie uit ‘hernieuwbare’ bronnen te gebruiken als “groene gekte.”
  In een tweet gericht aan minister Wiebes ging de FVD-voorman gisteren nog een stapje verder. De VVD-minister had de kosten van een windmolenpark in de Noordzee namelijk veel te rooskleurig geschetst; volgens de Rutte-volgeling zouden de parken al in 2022 zelfvoorzienend zijn en van de subsidie afkunnen, maar de Algemene Rekenkamer floot de bewindsman terug. Windmolenparken zullen ook ná het eerstvolgende halve decennium nog altijd draaiende moeten worden gehouden met geld uit de zakken van burgers.
  En dat is een doorn in het oog van Thierry Baudet, die het hele fenomeen windenergie bijkans omschrijft als “gigantische zwendel” van het partijkartel:
  “Opnieuw vele miljarden door minister achtergehouden in die gigantische zwendel, dat absurde kartelproject, de zgn. “energietransitie”. De goedgelovige burger betaalt de rekening. Effect op het klimaat, als het er al is, zal volkomen verwaarloosbaar zijn.”
  Zo, die mag VVD-lakei Wiebes mooi in z’n zak steken!
  DDS

  4 reacties :

  Anoniem zei

  Nu horen we het ook eens van iemand die er echt verstand van heeft!

  Anoniem zei

  Hoe die Edje Nijpels ook steeds fanatieker reageert in intervieuws.
  Hoe kun je deze leugens blijven steunen?

  Stem allen op PVV of FvD dan zijn we hier vanaf.

  Anoniem zei

  Hebben jullie wel eens gezien dat Edje Nijpels in een intervieuw steeds op zijn stoel zit te wippen? Zegt iets over de man. Als je liegt is dit het gevolg.

  Anoniem zei

  Ed Nijpels is gewetenloos. Vandaar dat vele gezinnen straks geconfronteerd worden met deurwaarders terreur (angst aanjagen en bedreigingen) omdat zij de rekening niet meer kunnen betalen. Nu al heeft de private energiesector de functie van de belasting overgenomen door de belasting direct te heffen op het verbruik. Dan komt daar straks nog bij dat er verplicht een andere installatie dient te worden aangeschaft als "gas" verboden wordt. Kassa voor de banken die leningen dienen te verstrekken omdat de massa niet +-30.000 euro heeft liggen omdat even te investeren. De schuldslavernij wordt in extreem tempo verder uitgebreid voor de Nederlandse bevolking als dienst aan enkele elite aandeelhouders van multinationals en banken.

  Een reactie posten