Rob Scholte legt beslag op eigen inboedel

Datum:
 • vrijdag 28 september 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Den Helder - Kunstenaar Rob Scholte legt vrijdag 28 september beslag op zijn inboedel die door de gemeente bij de ontruiming van zijn museum was meegenomen.
  Delano Weltevreden 28-9-2018
  De gemeente kan de spullen na 1 oktober dus niet meer openbaar verkopen.
  Na de ontruiming van het Rob Scholte Museum had de gemeente de inboedel bij een bedrijf in Badhoevedorp opgeslagen. De kunstcollectie, waar wel formeel beslag op ligt, is elders opgeslagen, bij een gespecialiseerd bedrijf.
  Volgens de gemeente is Scholte diverse malen gevraagd zijn inboedel, zo’n 800 kuub, op te halen. Daaronder vallen alle spullen uit het museum die geen kunst zijn, onder andere zijn huisraad.
  Scholte kon de goederen uiterlijk 1 oktober ophalen tegen betaling van 60.000 euro, zijnde een deel van de ontruimingskosten en de opslagkosten tot nu toe. Als hij daar geen gehoor aan zou geven, zou de gemeente de spullen openbaar verkopen. De rechtbank Haarlem heeft de advocaat van Scholte toestemming gegeven om beslag te leggen op de spullen. De gemeente kan niet meer bij de inboedel komen en kan de spullen dus ook niet meer verkopen.
  De rechtbank heeft onlangs geoordeeld dat Scholte een huurovereenkomst met de gemeente had, geen gebruiksovereenkomst. Advocaat Judith Mahn van Friedberg & Mahn Advocaten uit Amsterdam zegt dat daarmee vaststaat dat de ontruiming van het Rob Scholte Museum onrechtmatig was. ,,Het gerechtshof in Amsterdam heeft de gemeente weliswaar toestemming gegeven om tot ontruiming over te gaan, maar dat betrof nog steeds een kort geding op basis van het standpunt van de gemeente dat het om een gebruiksovereenkomst ging. Een voorlopig oordeel dus. Nu in de bodemprocedure is komen vast te staan dat er sprake is van een huurovereenkomst, is de ontruiming onrechtmatig. De gemeente is dus aansprakelijk voor de schade die inmiddels bijzonder hoog is.’’
  De rechtbank heeft het huurgeschil doorverwezen naar de kantonrechter, die over zulke zaken gaat.
  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  de (r)overheid in optima forma!

  Go Rob.

  Een reactie posten