Papieren 'alert' als extra service

Datum:
 • zaterdag 1 september 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Schagen - 'Een extra service aan de inwoners'.
  Marten Visser 1-9-2018


  Zo omschrijven burgemeester en wethouders van Schagen het besluit om grote bouwplannen weer te publiceren in de papieren krant en op de gemeentelijke website www.schagen.nl. 

  ________________________________________

  Gratis via de mail tip over plannen

  Overheid.nl is geen site die vaak wordt geraadpleegd. Wie toch altijd op de hoogte wil zijn van plannen in de buurt kan een e-mailabonnement (gratis) instellen en krijgt berichtje als er iets op stapel staat.
  ________________________________________

  De afgelopen tijd werden bouwplannen alleen op internet gepubliceerd via overheid.nl. Met ingang van deze maand verandert dat. Schagen gaat aanvragen voor grote (bouw)plannen, waarvoor een
  bestemmingswijziging nodig is, weer publiceren in de gemeentelijke rubriek in het Schager Weekblad en op de eigen website."

  We zetten niet het complete plan er in, het gaat om een korte samenvatting van de plannen", zegt woordvoerster Liesbeth Koning van de gemeente. "En het gaat om de grotere projecten. Dingen waar een wijziging van het bestemmingsplan voor nodig is. Kleine verbouwinkjes komen niet in die rubriek."

  Burgemeester en wethouders zetten de stap op verzoek van de gemeenteraad. Die wil zo voorkomen dat omwonenden niet van bouwplannen in hun directe woonomgeving weten. Koning: ,,Dat komt nu nog wel voor, omdat niet iedereen regelmatig op de website overheid.nl kijkt."

  Gemeenten zijn verplicht om op die website (bouw)plannen te publiceren zodat burgers ze kunnen inzien en eventueel bezwaar kunnen maken als ze vinden dat plannen hun belangen schaden.

  Met die publicatie voldoen gemeenten aan hun informatieplicht. ,,Wat wij nu doen is echt een stapje extra. Service aan onze inwoners", aldus Koning.

  Noordhollands Dagblad
  0 reacties :

  Een reactie posten