Dorp is pensions beu

Datum:
 • vrijdag 31 augustus 2018
 • in
 • Categorie: , , ,
 • Hollands Kroon - Kreileroord - Heeft Hollands Kroon er goed aan gedaan om arbeidsmigranten toe te staan aan de Korenstraat 53 en Korenstraat 95?
  Lydia Jasper 31-8-2018

  Nagenoeg heel Kreileroord is in het geweer gekomen en wacht met spanning het advies van de bezwaarschriftencommissie af. Op maandag 17 september is de hoorzitting.

  Dorpsraad Kreileroord bood onlangs 156 bezwaarschriften aan; die na overleg met de gemeente zijn gebundeld tot één bezwaar met 156 handtekeningen. Daarnaast kwamen nog zes andere bezwaarschriften binnen.

  _____________________________________

  Dorsmolen 15

  De hoorzitting van maandag 15 oktober staat in het teken van Dorsmolen 15 in Wieringerwerf.
  Daar zijn 15 bezwaarschriften ingediend.
  _____________________________________


  Omwonende Gerard Miedema zegt dat het gaat om de toekomst van het dorp. ,,Als dit wordt toegestaan dan schept dat een precedent. Dan mag iedereen zijn opvang voor arbeidsmigranten legaliseren. Slecht gedrag wordt dus beloond door de gemeente, omdat de economie zo belangrijk is.

  In elk huis komen straks maximaal vier mannen, die niets met dit dorp hebben. Er kunnen geen gezinnen meer komen wonen en die heeft Kreileroord juist nodig. De school kan net bestaan en de voetbal heeft het moeilijk"'

  ,,Ze voegen niets toe aan het dorp", vul voorzitter Jaring Dam van de dorpsraad toe die overlast vreest en nu al vanaf bepaalde adressen ervaart.,,Nachtelijk lawaai, dronken door de straat rijden, parkeerproblemen."

  Aanmelden

   Hollands Kroon verwacht grote belangstelling vanuit Kreileroord, maar er is op de publieke tribune van De Ontmoeting slechts plek voor 52 mensen waarbij veertig plekken zijn bestemd voor de
  bezwaarmakers en twaalf plekken voor de 'vergunninghouder en gezelschap'. Vooraf aanmelden en legitimeren is nodig. Anderen kunnen de zaak volgen via de livestream op de gemeentelijke website.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten