Weinig vertrouwen in gemeentebestuur Hollands Kroon

Datum:
 • zaterdag 11 augustus 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Het vertrouwen in het gemeentebestuur van Hollands Kroon is minder dan landelijk.

  Lydia Jasper 11-8-2018
  Dat is een van de conclusies uit een burgerpeiling die afgelopen maart werd gehouden binnen de gemeente. Het onderzoek brengt sterke en zwakke punten van gemeentelijke prestaties in beeld.
  Een derde (34 procent) van de 716 deelnemers aan het onderzoek geeft aan weinig tot geen vertrouwen te hebben in de manier waarop de gemeente wordt bestuurd.
  Ongeveer een op de tien inwoners (13 procent) heeft heel veel vertrouwen in de werkwijze en iets meer dan de helft (53 procent) heeft geen uitgesproken mening.
  Inwoners waarderen - volgens het rapport ’Waar staat Hollands Kroon?’ van i&o research - de wijze waarop de gemeente hen betrekt met een 5,6.
  Dat cijfer ligt lager dan bij de drie referentiegemeenten Berkelland (6,2), Midden-Drenthe (6,2) en Nijkerk (6,0).

  Onvoldoende

  Ongeveer vier op de tien mensen geven zelfs een onvoldoende. De ontevredenheid is onder inwoners van het oostelijk deel van de gemeente het grootst; Middenmeer, Wieringerwerf, Kreileroord, Den Oever en Oosterland. Twee op de tien inwoners vinden dat de gemeente afspraken nakomt en zich flexibel opstelt.
  Volgens meerdere inwoners moet de communicatie met de burgers beter. ’Gewoon af en toe een brief sturen met wat men van plan is, kan handig zijn en wat meer open staan voor de ideeën van bewoners’.
  Volgens burgemeester Jaap Nawijn is er werk aan de winkel. ,,De eerste voorstellen daartoe zijn te zien in het collegeprogramma dat binnenkort bekend wordt gemaakt. In het afgelopen jaar is daarnaast stevig ingezet op de verbetering van onze website.’’
  De dienstverlening en digitale faciliteiten van Hollands Kroon krijgen een 6,1 en een 6,3. Die scores zijn ook lager dan landelijk.
  Noordhollands Dagblad

  0 reacties :

  Een reactie posten