Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning

Datum:
 • zaterdag 11 augustus 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • De inwoners van Noord-Holland willen liever een nieuwe commissaris van de Koning (cdK) die eerlijk en duidelijk is dan een die diplomatiek en bedachtzaam is.

  Ook vinden zij het belangrijk dat hij of zij open staat voor verandering. Verder willen veel mensen graag een vrouwelijke en open cdK. Dat blijkt uit de uitkomsten van de campagne #JouwcdK.

  De vragenlijst is ingevuld door bijna 1.200 mensen uit 148 verschillende plaatsen. De invullers gaven antwoord op 7 stellingen en 1 open vraag. Bij de open vraag gaven ruim 120 respondenten aan dat zij graag een vrouw willen als cdK. Verder werden de eigenschappen open, eerlijk en integer het meest genoemd. Ook willen inwoners graag een mensenmens en een betrokken en toegankelijke cdK. De complete rapportage is op deze pagina te downloaden onder punt 4.

  Opvolger Remkes

  Johan Remkes, de huidige commissaris van de Koning (cdK) van Noord-Holland legt op 1 januari 2019 zijn functie neer. Daarom zijn Provinciale Staten op zoek naar een nieuwe cdK. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt bij het maken de profielschets voor de nieuwe cdK. In deze profielschets staat wat voor nieuwe cdK er moet komen.

  Benoeming nieuwe cdK in januari 2019

  Op 12 september 2018 is er een speciale vergadering van Provinciale Staten. Dan wordt de profielschets vastgesteld. Daarna wordt de profielschets aangeboden aan minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Vervolgens kan iedereen solliciteren. De planning is dat de nieuwe cdK in januari 2019 benoemd wordt.

  Provincie N-H

  3 reacties :

  Anoniem zei

  Dat is onmogelijk met een VVD kandidaat en trouwens dat geldt ook voor de rest van de kandidaten van andere partijen, politici zijn volstrekt onbetrouwbaar.

  Anoniem zei

  Inwoners kunnen wel wat willen, maar uit de praktijk blijkt dat de politiek een vriendjes carrousel is en zich niets aantrekt van het volk anno 2018. De politiek in Nederland ondermijnt de rechtstaat. Het is meer dan duidelijk dat daar verandering in dient te komen. Zo ook volgens de allerhoogste rechters die in 2014 het debat van de rechtstaat daar op hebben ingezet. Het belang dat mensen in Hollands Kroon en Noord Holland hun rechten leren is dus van groot belang tegen een politiek die het niet zo nauw neemt met de rechten van haar ingezetene. https://www.youtube.com/watch?v=gYuXQ8cWTMM

  Anoniem zei

  Remkes diplomatiek? Een schurk is het al je alleen al kijkt naar de wijze van de benoeming van Nawijn en Nawijn's optreden in Hollands Kroon. Allemaal veroorzaakt door Remkes. En Hollands Kroon? Dat komt nooit weer goed want een slecht begin is het hele werk

  Een reactie posten