Inwoners zijn tevreden met eigen woonbuurt maar kritisch over dienstverlening

Datum:
 • vrijdag 10 augustus 2018
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Dit blijkt uit de resultaten van de burgerpeiling die afgelopen maart gehouden is.

  Aan dit onderzoek hebben 716 inwoners meegedaan. Ook komt uit het onderzoek naar voren dat inwoners over het algemeen tevreden zijn over hun eigen gezondheid en dat mensen in de buurt prettig met elkaar omgaan.

  Verbeterpunten

  Uit de enquête blijkt verder dat de gemeente op het gebied van haar dienstverlening weliswaar voldoende scoort, maar dat in vergelijking met andere gemeenten nog verbeteringen nodig zijn. Op stellingen over de relatie inwoner en gemeente en over het onderhoud van de buitenruimte heeft Hollands Kroon gemiddeld een lagere score ontvangen dan de 64 andere gemeenten die dit onderzoek in de afgelopen drie jaar hebben laten uitvoeren.
  Burgemeester Nawijn: “Dit rapport laat zien dat de inwoners van Hollands Kroon over het algemeen tevreden zijn. Vooral de kwaliteit van leven scoort hoog en dat is fijn. Er staan echter ook kritische kanttekeningen in als het gaat om de dienstverlening en de relatie tussen inwoner en gemeente. Er is dus werk aan de winkel. De eerste voorstellen daartoe zijn te zien in het collegeprogramma dat binnenkort bekend wordt gemaakt. In het afgelopen jaar is daarnaast stevig ingezet op de verbetering van onze website. Door veel feedback van gebruikers te vragen en daar direct mee aan de slag te gaan, is de tevredenheid over de website inmiddels verbeterd.”

  Resultaten

  De resultaten geven ons inzicht in waar we als gemeente staan ten opzichte van andere gemeenten die het onderzoek hebben laten uitvoeren. De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd op www.waarstaatjegemeente.nl. Op deze website kunt u meerdere gegevens over onze gemeente terugvinden. Ook kunt het onderzoeksrapport hieronder downloaden.

  Het onderzoek

  In maart hebben 3500 inwoners een uitnodiging ontvangen om mee te doen aan dit onderzoek. Deze inwoners zijn via een aselecte steekproef gekozen. Er is als voorwaarde in de aselecte steekproef meegenomen dat een huishouden maximaal één uitnodiging kon ontvangen. Er is éénmaal een herinneringsbrief verstuurd. Het onderzoek bestond uit vragen over de leefomgeving, relatie inwoner en gemeente, gemeentelijke dienstverlening en het welzijn. Via de link in het groene kader, rechts op deze pagina, kunt u het onderzoek raadplegen.

  Zie ook:


  Gemeente Hollands Kroon 

  09-08-2018

  6 reacties :

  Anoniem zei

  Ja Ja wat wonen wij met z'n allen toch in een geweldige leuke gemeente.
  Wat zullen we Jaap Nawijn ontzettend gaan missen.
  Jaap bracht altijd wel leven in de brouwerij en haalde veel het nieuws in de krant en op TV.
  Gelukkig is Theo Meskers weer geaccepteerd al wethouder en hij zal er samen met SHK voorman Jip Pankras zeker voor gaan zorgen dat Hollands Kroon regelmatig het nieuws zal halen.

  Sam Kooy zei

  Nawijn is er goed in een "eigen" verhaal van te maken. Weet je nog: "de rode draad ia " na de insprekers t.a.v. het gedoe over asielzoekers ? Leugen eerste klas. Ook die rode draad was een heel andere !

  Anoniem zei

  Eem serieus onderzoek: 700 van de 47.500 inwoners???

  Dekker zei

  Het is net als met de criminaliteitscijfers van Rutte, de criminaliteit zou dalen.
  Ieder verstandig mens weet dat de criminaliteit fors is gestegen, maar als een deel van de aangiftes of in de prullenbak verdwijnen of niet wordt meegerekend ziet het er meteen een stuk rooskleuriger uit. Er lopen 15.000 lang gestraften in Nederland rond die in de gevangenis behoren te zitten, maar de gevangenissen worden gesloten omdat de criminaliteit zou zijn gedaald. Nepnieuws moet bestreden worden is de mening van de EU en Den Haag, de grootste veroorzakers van nepnieuws zijn de EU en Den Haag.
  Zo is het in Hollands Kroon precies hetzelfde, alles hangt af van de vraagstelling en de manipulatie van de cijfers.

  Anoniem zei

  Als je in de Elsevier enquete over wonen op de 371ste plaats eindigt dan kun je niet zeggen dat de inwoners over het algemeen tevreden zijn over de gemeente. Er zijn dan nog maar acht gemeenten waar de inwoners nog minder tevreden zijn.
  Conclusie: er is werk aan de winkel, maar als dat door dezelfde klungels wordt gedaan als tot nu toe, dan wordt het niet beter.

  Anoniem zei

  Al is een onderzoek voor een gemeente nog zo slecht, de verantwoordelijken geven er hun eigen draai aan en komen er gewoon mee weg.
  Nawijn en zijn trawanten moeten zich de ogen uit hun hoofd schamen voor het desastreuze rapport.

  Een reactie posten