Miljoenenproject voor breedband in buitengebied Hollands Kroon lijkt eindstreep te halen

Datum:
 • donderdag 5 juli 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - De kogel is nog niet definitief door de kerk. 

  Martijn Gijsbertsen 5-7-2018


  Maar de kans dat in het buitengebied van Hollands Kroon een glasvezelnetwerk voor sneller en stabieler internet komt, is zeer groot.
  ,,Eerlijk gezegd acht ik het uitgesloten dat het hele project niet doorgaat’’, aldus directeur Alexander op de Weegh van de Coöperatie Breedband Hollands Kroon.

  Aannemer

  ,,Dat heb ik de beoogde aannemer ook gezegd: houd er ernstig rekening mee dat je na de bouwvak aan de slag moet.’’
  De initiatiefnemer, die samenwerkt met het Texelse kabelbedrijf Kabeltex, heeft berekend dat er rond de 1600 inschrijvingen nodig zijn.

  Niet struikelen

  ,,We zitten daar enkele tientallen onder, maar daar laten we het niet op struikelen.’’
  Eerder werd uitgegaan van 1860 aanmeldingen, maar na herinventarisatie van het aantal adressen dat in aanmerking komt, is dat aantal naar beneden bijgesteld.

  Gesloopt

  Op de Weegh: ,,Er bleken bijvoorbeeld ook panden verdwenen of gesloopt. Her en der was sprake van leegstaande schuren in plaats van huishoudens of bedrijven.’’
  Eind 2020 moeten deelnemers zijn aangesloten. In totaal wordt zevenhonderd kilometer kabel kriskras door de gemeente getrokken.
  Het project kost 14,5 miljoen euro, de provincie heeft zich garant gesteld. ,,Medio juli weten we definitief of het doorgaat’’, vertelt de directeur.

  Controleren

  ,,We zijn zelf alle inschrijvingen aan het nalopen, controleren of ze kloppen. Gedeputeerde Staten nemen dan het besluit of de provincie meegaat in ons businessplan.’’
  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten