Actie Kreileroord tegen pensions

Datum:
 • donderdag 5 juli 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Kreileroord -  De dorpsraad van Kreileroord is een actie gestart tegen de komst van pensions voor buitenlandse werknemers in het dorp. De gemeente Hollands Kroon wil daarvoor vergunning verlenen. 
  Mike Deutekom 5-7-2018

  Volgens Dorpsraad-secretaris Enny van der Kruit is er een actiecomité opgericht dat huis aan huis in Kreileroord langs de deur gaat om inwoners te vragen een bezwaarschrift te ondertekenen. ,,Dat bezwaar van de Kreileroorders gaan we maandag bij de gemeente aanbieden. Ook gaan we handtekeningen ophalen, die we bij de eerst volgende raadsvergadering in september aan de gemeenteraad gaan overhandigen."

  De dorpelingen zijn het al langere tijd zat dat steeds meer woningen in Kreileroord worden omgevormd tot pensions. Aanvankelijk deden uitzendbureaus dat illegaal, door woningen op te kopen en er pensions van te maken. Nu kan dat ook legaal. Sinds 2016 heeft de gemeente het beleid aangepast. Daar waar de voormalige gemeente Wieringermeer met rechtszaken probeerde illegale pensions aan te pakken, geeft Hollands Kroon de mogelijkheid om - onder voorwaarden - vergunning aan te vragen voor bewoning van huizen door vijf tot acht tijdelijke werknemers. Voor de tussenwoning aan de Korenstraat 95 is zo'n vergunning aangevraagd.

  De gemeente zegt een vergunning voor het pension daar niet te kunnen weigeren omdat de aanvraag aan alle regels voldoet. Voor logies in een woning voor maximaal vijf personen moeten er voldoende parkeerplekken zijn en moet er minstens 30 meter zitten tussen een volgende logieswoning. Ook moet de brandveiligheid in orde zijn.

  Noordhollands Dagblad

  2 reacties :

  Anoniem zei

  "De gemeente zegt een vergunning voor het pension daar niet te kunnen weigeren omdat de aanvraag aan alle regels voldoet."
  Het is vaste gewoonte bij deze Gemeente om te doen alsof een aanvraag niet geweigerd kan worden. De uitspraak van deze Gemeente is slechts bedoeld de bezwaarmakers te demotiveren want natuurlijk kan er een vergunning geweigerd worden, alleen de Gemeente WIL de vergunning niet weigeren. waarschijnlijk omdat er weer een vriendje geholpen moet worden. Dus dan sla je als Gemeente gewoon maar wat wartaal uit in de hoop dat iedereen zo dom is om de leugens van de Gemeente tegeloven.

  Mr. X zei

  Je krijgt ook een vergunning als je niet aan de regels voldoet en de ambtenaren leggen de regels dan zo uit dat ze wel voldoen of ze 'vergeten' gewoon een hoofdstukje of regeltje. Deze regel gaat alleen op als je vrindje bent; het reguliere volk valt niet onder deze onderlinge regelgeving.

  Een reactie posten