Kerkwegbrug bij Anna Paulowna in winter weg

Datum:
 • woensdag 11 juli 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna - De Kerkwegbrug vlakbij dierenpark Hoenderdaell wordt in november gesloopt.
  Michiel Snik 11-7-2018
  De bedoeling is dat de nieuwe brug in april 2019 gereed is. De klus wordt uitgevoerd door Gebroeders Beentjes Grond- Weg- en Waterbouw B.V uit Uitgeest
  Of Beentjes het werk daadwerkelijk mag uitvoeren hangt nog even af van de vraag of andere inschrijvers bezwaar maken. De aannemer uit Uitgeest wil de klus samen doen met machinefabriek Rusthoven uit Groningen.
  Om de overlast tijdens de bouw van de Kerkwegbrug te beperken wil de gemeente twee noodbruggen aanleggen ten noorden van de huidige brug. Een brug is bedoeld voor personenauto’s en de buurtbus, de andere voor fietsers en voetgangers. Er is onvoldoende ruimte om vracht- en landbouwverkeer hier ook te laten passeren. Dit verkeer moet omrijden via de Kneesweg en de Noord-Zijperweg, zo meldt de gemeente.
  De sloop van de oude brug uit 1960 en de bouw van de nieuwe brug start in de eerste week van november. Als alles goed gaat is de nieuwe brug in april klaar. Deze brug kan ook weer gewoon bewegen. Dat is sinds het plaatsen van de huidige noodbrug nu niet mogelijk.
  Volgens de gemeente is bewust voor de winter gekozen om het werk uit te voeren omdat dan Hoenderdaell en watersporters hier het minste last van hebben.
  Hollands Kroon heeft eerder vastgesteld dat de nieuwe brug de gemeente zo’n anderhalf miljoen mag gaan kosten. Zoals het er nu uitziet gaat dat lukken, maar een deel van de kosten, zoals het vervangen van remmingwerken, zijn daarin niet meegenomen. Ook de noodbruggen moeten er nog bij worden opgeteld, maar die kosten worden uit een ander potje gedekt. Tevens sluit de gemeente niet uit dat er nog een paar tegenvallers aankomen bij het vervangen van de brug omdat er te weinig informatie is over de bestaande constructie. ,,Mogelijk hebben we tijdens de bouw daarom externe expertise nodig’’, meldt woordvoerster Noortje Slot.
  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Sam Kooy zei

  Noortje zal het je vertellen hoe het in elkaar steekt. Met dergelijke - óók eerdere - lulverhalen heb je tóch een leuk baantje, nietwaar Noortje ?

  Anoniem zei

  Wat kosten de remmingwerken, noodbruggen en mogelijke extra tegenvallers? Waarom is dat niet meegenomen in de begroting? Waarom is er te weinig bekend over de bestaande constructie, in welk archief zitten de bouwtekeningen van destijds? Ongelofelijk wat een amateurisme ten top, dat kan stukken professioneler!

  Anoniem zei

  In Hollands Kroon kan dat niet professioneler. De kosten zijn vermoedelijk bewust te laag voorgesteld aan de gemeenteraad, die er anders misschien niet had ingestemd.

  Een reactie posten