'Boete 70.000 euro Wapen van Holland'

Datum:
 • vrijdag 27 juli 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon - Anna Paulowna -  Uitbater Koos Neijens van café het 'Wapen van Holland' in Anna Paulowna heeft voor zeventig mille boetes opgelegd gekregen van Hollands Kroon.
  Mike Deutekom 27-7-2018


  Zelf weet hij van niets, laat hij weten. ,,Ik moet nog contact hebben met de gemeente."

  Neijens weet dat hij tienduizend euro boete moet betalen, omdat hij te vroeg is gestart met opbouwen van de feesttent en het podium.. ,,Dat mag volgens de vergunning vanaf donderdagmiddag, wij waren woensdag al begonnen. Stom, mijn fout. Ik had het 'contract' beter moeten lezen.Het was de afgelopen jaren misschien gewoonte geworden om op woensdag te beginnen, ik had het op donderdag moeten doen. Kan ook makkelijk."

  Neijens heeft volgens woordvoerder Noortje Slot van Hollands Kroon toch echt zestigduizend euro extra aan boetes opgelegd gekregen. ,,Er was een hele lijst aan overtredingen. Dat moet hem verteld zijn!'

  Zo zouden bezoekers niet zijn geteld. Ook waren de Nieuweweg (tussen Molenvaart en Stationsweg) en Stationsweg niet afgesloten. Verder was er op zaterdag later dan twee uur's nachts muziek te horen. Waren geluidsboxen niet voldoende afgeschermd van publiek en zijn bezoekers niet preventief geïnformeerd over gehoorschade. Ten slotte waren er geen watertappunten. Dit waren voorwaarden in de verstrekte vergunning.

  De uitbater zegt van niets te weten. ,,We hebben een klacht gehad dat de bass van de muziek wat te hard stond, dat hebben we aangepast. Daar heb ik geen boete voor gekregen. Ik heb niemand gezien!'

  Neijens hoopt dat Hollands Kroon hem als beginnend uitbater van het Wapen van Holland wil sparen. ,,We hebben een geweldige leuke kermis gehad. Het is een leerproces: volgend jaar doe ik het beter."

  Noordhollands Dagblad


  3 reacties :

  Anoniem zei

  Per overtreding 10.000 euro boete? Welke rechter gaat hier in mee? Het ordinaire geld verdienen van Hollands Kroon, om de door de ambtenaren veroorzaakte budgetoverschrijdingen qua verbouw gemeentehuis terug te verdienen. Wanneer krijgt de bevolking gespecificeerd te zien waar de budgetoverschrijding aan te danken is? Heeft de raad de specificatie bekeken? Zijn ze in bezit van de specificatie? Wie gaf de opdrachten waardoor deze mega overschrijding mogelijk was? Allemaal vragen die beantwoord dienen te worden in een democratie. Welke raadsleden zitten er echt voor het volk, en durven het aan om de budgetoverschrijding gespecificeerd te achterhalen, en de gevolgen ten rekening te brengen van de verantwoordelijken ambtenaren? Feitelijk is de budget overschrijding gewoon diefstal die willens en wetens met voorbedachte rade is gepleegd. Hiervoor dienen de verantwoordelijke ook strafrechtelijk te dienen vervolgd.

  Anoniem zei

  Terreur. Geen woorden voor. Degene die structureel de wet overtreedt, op grote schaal gemeenschapsgelden steelt (denk aan de gestolen miljoenen vernieuwbouw gemeentehuis), terroriseert nu een startende ondernemer. Theo, te druk met je vrinden die polen exploiteren en uitbuiten? Vergunningen aan het regelen voor vrindjes om polen via huisvesting zoveel mogelijk uit te buiten? Blijkbaar wel anders laat je Hollandse ondernemers niet op deze wijze terroriseren.

  Anoniem zei

  Het is niet anders meer in Nederland anno 2018, krankzinnige rechters(voor het leven benoemd), corrupte politici, een falend OM, politie die wegkijkt bij criminele migranten. Hoe veel erger moet het nog worden voordat de meerderheid van de Nederlandse bevolking door heeft dat ze op grote schaal door Rutte en VVD consorten(Nawijn, Meskers, Op de Weegh, enz.) gen...d worden?

  Een reactie posten