Commentaar: Boeman

Datum:
 • zaterdag 28 juli 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Hollands Kroon kwam deze week in het nieuws met twee opmerkelijke acties.  Commentaar: Boeman
  Ed Dekker 27-7-2018
  Hoe ga je als gemeente om met je bedrijven? Zo lang mogelijk proberen in overleg met elkaar tot oplossingen te komen? Of als een boeman onverwacht je tanden te laten zien? Hollands Kroon kwam deze week in het nieuws met twee opmerkelijke acties.
  Bij de eerste ging het om een onaangekondigde controle ’s nachts bij een bloembollenbedrijf in Moerbeek. De tweede maatregel was het opleggen van een forse boete aan een caféhouder in Anna Paulowna. Het rigoureuze optreden van de gemeente in beide kwesties roept veel vragen op.
  Het nieuwe college had intensievere controles aangekondigd van hoe agrariërs personeel huisvesten. Een nachtelijk ongeval op de kwekerij - dat met werkzaamheden noch bedrijfsvoering iets had te maken - werd aangegrepen voor een grootscheepse inval.
  Waarom op deze manier? De handelwijze kwam intimiderend en onverbiddelijk over, ook in de dagen daarna. De eigenaren, zuinig op hun personeel, voelden zich bejegend als misdadigers.
  Regels zijn regels, natuurlijk. Overtredingen vragen om sancties, logisch. Maar waarom een ondernemer na zijn eerste kermis zonder waarschuwing aanslaan voor liefst 70.000 euro? Deze boete is deels voor het niet wijzen op gehoorschade.
  Een doortastende aanpak, dat is te prijzen. Maar ook dan mag enige billijkheid worden verwacht.

  Noordhollands Dagblad

  1 reacties :

  Sam Kooy zei

  Vraag aan dagblad NHD: "billijkheid" verwachten binnen het ambtenarencorps incl. BenW van Holl.Kroon ? De redactie weet toch wel beter. Of zie ik dit verkeerd ?

  Een reactie posten