Schagen gaat door met nieuwbouwplan Schagerbrug, ondanks veto provincie

Datum:
 • donderdag 5 juli 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Schagen - De provincie Noord-Holland wil geen woningbouw aan de rand van Schagerbrug, vanwege de weidevogels daar, maar daar legt Schagen zich niet bij neer.
   5-6-2018
  Dinsdag 17 juli, vanaf half acht, is er in sporthal De Molentocht een informatieavond over het zogeheten plan ’Buitenvaart’ aan de Schagerweg, achter de snackbar. Burgemeester en wethouders leggen het bestemmingsplan, dat de nieuwbouw mogelijk maakt, ter inzage. 
  Volgens Schagen zit het dorp al tientallen jaren te wachten op nieuwbouw en moet Buitenvaart daarom doorgaan. Bewoners bestrijden de lezing van de provincie, dat er op het land waar gebouwd moet worden veel weidevogels zitten. Schagen denkt de provincie uiteindelijk wel te kunnen overtuigen.
  Noordhollands Dagblad


  2 reacties :

  Anoniem zei

  Een bevriende aannemer van het College zal wel zonder bouwopdrachten zitten dus is de Gemeente Schagen wel even behulpzaam.

  Sam Kooy zei

  Niets anders dan uitbouw voor oude (75)plussers die dichtbij verzorgingscentra willen wonen. En dát lijkt mij het enige voordeel van een regio-dorp als Schagen. Binnen de Raad heeft men ze ook dáár betere nadenkers voor de toekomst.

  Een reactie posten