Buurt verzet zich tegen huisvesten arbeidsmigranten

Datum:
 • woensdag 14 februari 2018
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Wieringerwerf - ,,We gaan desnoods door tot de Raad van State. En ik niet alleen, maar de hele buurt.
  Mike Deutekom 14-2-2018


  "We willen hier geen tachtig arbeidsmigranten", zegt Ben Visser. Hij is een van de circa dertig buurtbewoners die gisteren naar de Dorsmolen 15 kwam in Wieringerwerf. Daar hield ontwikkelaar Rotteveel M4 een informatieavond voor de buurt.

  In dat leegstaande kantoorpand wil een belegger de komende tien jaar maximaal tachtig arbeidsmigranten gaan onderbrengen. Rotteveel M4, bureau voor bouwmanagement en vastgoedadvies uit Alkmaar, probeert het plan te realiseren.

  De gemeente Hollands Kroon staat welwillend tegenover het idee maar wacht nog op een rapport over de behoefte naar logiesplekken voor arbeidsmigranten.

  Directeur Bert Rotteveel van Rotteveel M4 verwacht echter dat dat regionale onderzoek zal uitwijzen dat die behoefte groot is.,,De gemeente wil dat er op Agriport een grootschalige accommodatie komt voor arbeidsmigranten. Maar ik verwacht dat dat nog niet genoeg zal zijn. En dan kunnen locaties als deze uitkomst bieden."

  De buurtbewoners uit de straten achter Dorsmolen 15 - Zicht en Strekel - en aan de overkant van de weg zijn daar verre van blij om. ,,Er zijn nu al tekort parkeerplaatsen. Als er nog tachtig man bijkomt, waar moeten die allemaal parkeren?", kríjgt Rotteveel gevraagd. Zijn antwoord dat veel Poolse arbeiders met de bus naar Nederland komen om kosten te besparen, overtuigt de buren niet. Bovendien, ze vrezen overlast van de werklui. Ook zal de waarde van hun huizen dalen, verwachten ze.

  Rotteveel probeert hun vragen en stellingen zo goed mogelijk te beantwoorden. Als de inloopavond ten einde is, concludeert hij dat in het najaar de cirkel waarbinnen hij mensen heeft geïnformeerd over de plannen met Dorsmolen 15 toen te klein heeft gehouden. ,,Mensen zijn boos dat wij hen toen niet op de hoogte hebben gebracht. We hadden de cirkel om het pand toen iets ruimer moeten nemen. Maar dat is achteraf."

  Noordhollands Dagblad


  0 reacties :

  Een reactie posten