Parkeeroverlast in Hollands Kroon

Datum:
 • woensdag 31 januari 2018
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - In 2015 hebben we 70% van de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geschrapt. 


  De laatste tijd komen er bij ons regelmatig meldingen binnen over parkeeroverlast. Een auto die fout geparkeerd staat of een auto die juist op een gevaarlijke plek neergezet is. Er wordt dan gevraagd of de gemeente hier op kan gaan handhaven.

  70% van de regels geschrapt

  In 2015 hebben we 70% van de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geschrapt. Veel van de regels die hierin stonden gingen over gedrag en fatsoensnormen. Inwoners kunnen dat soort zaken prima samen regelen en elkaar aanspreken op het gedrag. Daarom bestaat onze APV alleen nog uit een klein aantal regels die vooral gaan over veiligheid.

  Spreek elkaar aan!

  Ziet u dat iemand zijn of haar auto hinderlijk neerzet of juist parkeert in een parkeerverbod zone? Spreek hem of haar dan aan en probeer het eerst onderling op te lossen. Komt u er op één of andere manier toch niet uit? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Dan gaan wij kijken wat wij voor jullie kunnen betekenen en als het nodig is treden we handhavend op.

  Gemeente Hollands Kroon

  Postadres:          Postbus 8, 1760 AA  Anna Paulowna
  Telefoon:            088-321 5134 

  13 reacties :

  Dekker zei

  Er is zowel bij de Gemeente HK. als bij de Hermandad een geval bekend van een Camper die al meer dan 15 jaar illegaal op het trottoir staat geparkeerd en daardoor de voetgangers hindert en het uitzicht belemmert. Mensen met een rolstoel kunnen er amper langs en bovendien verhindert het vehikel het zicht op de rijweg wat een gevaarlijke situatie kan opleveren. Omwonenden proberen al jaren de Gemeente en Politie tot daden te verleiden, maar kennelijk heeft de overheid angst voor de eigenaars. De eigenaars die ook al eens de Burgemeester hebben bedreigd in Hypolitushoef(Schager Krant). Kennelijk is in dit geval ook het recht van de sterkste van toepassing en de sterkste is in dit geval niet de Gemeente en zeker niet de brave dienders die er keer op keer al glimlachend langs rijden. Het kan allemaal in een geweldige gemeente als Hollands Kroon, maar als u uw auto 5 minuten onbeheerd met 2 wielen op het trottoir laat staan, dan is de geüniformeerde politiedienst er als de kippen bij om u bestraffend toe te spreken en u een bekeuring te geven. Of zoals ook regelmatig voorkomt, u heeft wel betaald bij een parkeerautomaat, een bonnetje op de juiste plek op het dashboard gelegd en toch een bekeuring gekregen. Natuurlijk wordt er gehoopt dat u uw parkeerbewijs weggooit zodat u geen bewijs heeft. Doe dat nooit, bewaar het bonnetje. Nog beter is, maak een foto van het bonnetje als het op het dashboard ligt. Nederland is oh zo ziek en wordt geregeerd door corrupte politici en onwelwillende ambtenaren die al lang zijn vergeten voor wie ze eigenlijk moeten werken.
  De brief van de Gemeente is een belachelijke brief, immers de burgers betalen belasting en mogen verwachten dat ze beschermd worden en dat de wetten en regels door de Gemeente worden gehandhaafd en datzelfde geld voor de Politie die alleen maar roept dat ze het zo druk hebben, maar er komt weinig tot niets uit hun handen of het moeten de snelheidscontroles zijn. Daar willen ze nog wel voor achter het koffiezetapparaat vandaan komen, de goede natuurlijk uitgezonderd want die zullen er ongetwijfeld ook nog wel rondlopen.

  Anoniem zei

  Hier is het deze slimste gemeente alleen maar om te doen.
  AANDACHT VRAGEN: kijk eens dit hebben wij gedaan 70% van de regels geschrapt en wie doet ons dat na?Niemand in dit land waar zit hun verstand?
  In 2015 hebben we 70% van de regels uit de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) geschrapt. Veel van de regels die hierin stonden gingen over gedrag en fatsoensnormen. Inwoners kunnen dat soort zaken prima samen regelen en elkaar aanspreken op het gedrag. Daarom bestaat onze APV alleen nog uit een klein aantal regels die vooral gaan over veiligheid.

  Anoniem zei

  Waar in Hollands Kroon staat een parkeerautomaat, Dekker?

  Dekker zei

  Laatste anoniem, de wereld bestaat niet alleen uit Hollands Kroon, maar misschien dat u nooit de gemeentegrens oversteekt?
  Ik kan u verzekeren dat in de meeste Gemeentes in Nederland parkeerautomaten staan. Het geval waar ik over schrijf hebben we kort geleden meegemaakt in Alkmaar.
  Vraag een willekeurige taxichauffeur naar hun bevindingen en misschien dat uw ogen eens open gaan, maar zoals met alles is het pas waar als de mensen het zelf meemaken.
  Nog een ervaring: het drukke stoplicht Alkmaar/Heilo functioneerde niet, alle automobilisten die door GROEN!!!! reden werden bekeurd omdat de camera verkeerd was afgesteld. Nog een: hetzelfde kruispunt waar een familielid gemaand werd door te rijden na een aanrijding door een verkeersregelaar. Het licht stond op rood maar een deel van de automobilisten werd met armgebaren gemaand door te rijden en kreeg vervolgens een bekeuring thuis. In dergelijke gevallen is het erg lastig je onschuld te bewijzen.
  Toegegeven, als je nooit buiten de Gemeentegrenzen komt is dat koeterwaals voor u.

  Anoniem zei

  Ook oa.in de Irenestraat en Planetenlaan staan al jaar en dag aanhangers en vaak zaagtafel, containers enz. geparkeerd. Er word al jaren volop geklust met ongemak voor een ander en de zo onmisbare parkeer ruimtes in die omgeving word ontrokken uit de openbaarheid door die Asociale ego trippers.
  Ik heb zelf ook een caravan en wil die ook graag voor de pak bij mijn voordeur hebben, maar huur daar ook een stalling voor om daar een ander geen overlast mee te bezorgen. Ik neem mijn verantwoording, dat moet een ander ook! Het word eens gouw tijd dat hier tegenop word getreden door de BOA, politie of gemeente.
  Anders heb je kans dat de burgers het zelf doen als het niet anders kan.
  Afdeling 1 Parkeerexcessen Artikel 5:l Begripsbepalingen APV Hollands Kroon.
  Artikel 5:6 Kampeermiddelen e.a. 1.Het is verboden een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:
  • a.langer dan op zeven achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben op de openbare weg binnen de bebouwde kom;
  • b.op een door het college aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.
  • Hollands Kroon ga je gang, want deze eigenaars hebben maling aan iedereen.
  Succes.

  Anoniem zei

  Van asocialen kun je niet verwachten dat ze zich aan de regels houden, zeker niet als burgemeester Nawijn met zijn asociale optreden het slechte voorbeeld geeft.
  De politie wacht net zo lang tot een stel heethoofden elkaar de hersens in geslagen hebben en treden dan pas op. Na zo'n incident kunnen ze dan trots laten weten weer een misdaad opgelost te hebben.

  Anoniem zei

  Beste Dekker, u schrijft zelf dat het allemaal kan in Hollands Kroon. Nergens dat het over andere gemeentes gaat. Er is veel mis in Hollands Kroon en als er parkeerautomaten waren was dat vast ook mis (ze haden er te veel van voor betaald of zoiets), maar ze zijn er niet.

  Dekker zei

  Beste laatste anoniem(waarom anoniem?), u heeft gelijk, ik had duidelijker moeten aangeven dat het voorbeeld over de parkeerautomaat niet in HK heeft plaatsgevonden. Het blijft een gegeven dat niet alleen HK zich schuldig maakt aan wanbeleid, de gehele overheid maakt zich er schuldig aan(zie gaswinning). en dat is een trieste constatering.

  Anoniem zei

  Waarom anoniem vraagt Dekker. De gemeente kan je heel eg dwarszitten als ze lezen wie je echt bent. Zelf ondervonden.
  De gemeente Hollands Kroon is er niet voor zijn burgers en burgeressen.
  De gemeente Hollands Kroon is een waarborg voor de vieze industrie zoals bollen, ZAP, Kooijhaven, Meskers, en nog wat van dit tuig.
  Bollen is het gevaarlijkste goedje tegenwoordig maar dit komt over 20 jaar wel naar buiten. En dan het hele windmolengedoe; de boeren strijken de subsidie op, de burgers gaan dit betalen en zitten met een vervuild landschap.
  In ieder geval niet meer VVD stemmen. Trap ze van Hollands Kroon.

  Sam Kooy zei

  En dan nog die Overijsselse boer Jaap Nawijn (uit Hasselt of zo), die zich - Wieringers gesproken die dit steeds constateren - een eigen invalide parkeerplaats toeeigent op het plein 't Hoekje' in Hippolytushoef. Tenminste,: als hij niet in Ouder Amstel zit bij zijn liefje, via een administratieve move voor zijn reiskosten.

  Anoniem zei

  Als Nawijn dat echt doet, maak dan een foto van zijn auto op die plek en doe aangifte of stuur hem naar de krant of naar JAS. Alleen maar roepen dat je dit hebt gehoord is niet erg sterk.

  Dekker zei

  Laatste anoniem, het is zinloos om een foto van de overtreding te nemen omdat de politie helemaal niets zal doen en de gemeente al helemaaaaaal niet.
  Zo werkt dat tegenwoordig in een failliete rechtsstaat.

  Anoniem zei

  Krant? JAS? Name and shame, als er échts iets fout is. Niet zomaar wat roepen.

  Een reactie posten