VVD kiest kant van college in kwestie dokbedrijf Luyt

Datum:
 • woensdag 31 januari 2018
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Den Oever -  De VVD Hollands Kroon neemt het in de 'kwestie Luyt' op voor burgemeester en wethouders van die gemeente.


  Martijn Gijsbertsen 31-1-2018  Zo blijkt uit een zogenoemde 'fact checker'die de coalitiepartij op haar website heeft geplaatst. De liberalen noemen het een 'fabel' dat de gemeente de toekomst van het dokbedrijf in Den Oever in gevaar brengt, omdat de onderneming niet wordt gecompenseerd voor een misgelopen subsidie van in totaal drie ton.

  Luyt zou dat geld via het Europese Visserijfonds en de provincie krijgen voor verplaatsing van haar schepenlift van de dorpskant in de Vissershaven naar een plek bij het havenkantoor.

  Zo komt in de vertrouwde 'Luyt- hoek' ruimte voor de historische vloot en pleziervaart. Voorwaarde hiervoor was dat het dokbedrijf geen enkel nadeel van de verhuizing zou ondervinden.

  Luyt stelt dat, nu het project door vertraging bij de versterking van de dijk in Den Oever, diverse afspraken worden geschonden, ook over liggelden, kadehoogte, -gebruik en -faciliteiten.

  De VVD kiest de kant van het college en stelt dat Hollands Kroon 'alles uit de kast heeft gehaald' om Luyt te helpen.

  Volgens de liberalen had het dokbedrijf een andere directie toen de samenwerking is gestart en is die destijds duidelijk geïnformeerd.

  Noordhollands Dagblad


  /

  13 reacties :

  Anoniem zei

  Wie had dat nou verwacht?

  Anoniem zei

  De VVD moet wel. Het woord Mesker komt in het bericht niet voor. Deze ex-wethouder was hier al de jaren verantwoordelijk voor. Is om een ander financieel probleem afgetreden en weer raadslid geworden. En wil zelfs weer wethouder worden. Dan moet de partij wel zulke berichten plaatsen. Het schoonpraten van Meskers is een poging om hem zijn positie de behouden.
  Hoe zal coalitiegenoot SHK hier op reageren. We horen gaarne van de heer Leever (raadslid en statenlid) wat hij hier van vindt na zijn (verkiezings)- stuk in de krant dat 'het optreden overheid schandalig'is in de zaak Luyt.

  Bakker zei

  Is het niet onvoorstelbaar brutaal van een partij dat ze keer op keer achter hun falende VVD wethouder blijven staan? Meskers heeft niet 1 fout gemaakt maar zijn wethouderschap is een opeenstapeling van blunders geweest waar veel mensen nu de ellende van ondervinden. Het meest stuitende is nog dat die idioten van zijn partij hem nog blijven steunen ook. Onvoorstelbaar, wat moet het merendeel van de VVD'ers een bedroevende opvoeding hebben gehad. Leugens, bedrog, zelfverrijking, werkelijk niets is ze vreemd, ze beheersen die kwalijke eigenschappen als geen ander, de burgers van Hollands Kroon zijn de slachtoffers van de VVD en in mindere mate het CDA want dat is bijna net zo erg.

  Anoniem zei

  De sjoemelslager keurt zijn eigen vlees.

  Zorro zei

  Juist ja, de VVD plaatst een fact checker (= feiten controle) op de VVD website die opgesteld is door VVD fact checkers (Meskers, Swaag etc) en komt tot de conclusie dat de kwestie Luyt op geen enkel wijze te wijten is aan de VVD.

  Anoniem zei

  VVD zegt alles uit de kast heeft gehaald? en doen daarom de deur dicht en zoek het maar zelf verder lekker uit.
  Hieruit blijkt wel waarvoor de VVD zich sterk voor maakt, in ieder geval niet voor de economische brood winning van ondernemers in Hollands Kroon en geeft nu al de pijp aan Maarten. Zo is het ook gegaan bij meerdere bedrijven als Camping van Tonneman, Veegservice Meester,en nog niet vergeten HHG in W.Werf. En er blijken weer nieuwe gevallen in de maak te zijn en dan hebben we het niet eens over de schandalen die zich onder de particulieren inwoners plaats vinden. De gedwongen rechtspraken hierover zullen daar antwoord opgeven, als de Media in NH. hier geen censuur op toepast. Anders moet je eerlijk JAS blijven volgen!
  Waarschijnlijk heeft de fa.Luyt niet de kleur van de VVD, en misschien achteraf ook wel terecht anders word het schandaal nog groter en zegt VVD burgemeester weer dat dit ook een ordinaire buren ruzie is tussen Hollands Kroon en fa.Luyt ondanks dat het een bestuursrechtelijke kwestie is.
  En waar is nu oud VVD wethouder en nu gemeente raadslid Theo Meskers gebleven om zijn verhaal kracht bij te zetten en eerlijk ? uit te leggen en te helpen oplossen. Want hij heeft alles bekokstooft met partijen aldaar. Hij zou als beste ook de angel eruit kunnen halen of word dit nu weer te moeilijk en het hoofdpijn dossier dan nog groter word als het al is. Allemaal zeer laf te noemen van de VVD.
  Als Liberale party en uiteraard ook andere partijen verwacht je dat zij tot het uiterste door blijven vechten voor zo’n groot probleem op te lossen. Maar nee ze haken nu al af en laten het dok van de fa.Luyt langzaam zinken voor altijd. Dit is echt je waren ik laten zien en weer een van de economische pijlers van Hollands Kroon er onderuit haalt.

  Ik zou de fa.Luyt adviseren hoe moeilijk het ook zou zijn Hollands Kroon te verlaten en naar Harlingen toe gaan. Bouw daar de modernste scheepswerf van het wad, want daar word je met open armen ontvangen met een haven met toekomst en geef de Wieringer klanten transport korting naar de nieuwe werf. VVD burgemeester, college, VVD partij en ook andere partijen, u word bedankt voor uw geweldige inzet en FABELS ? en de zo belangrijke werk gelegenheid van uw inwoners op deze manier te grabbel gooien.

  Anoniem zei

  Dit deugt echt niet. Het is tijd voor een fact checker checker.

  Anoniem zei

  Allemaal verliezers in dit geschil. Waarom mogen degene die hiervoor verantwoordelijk zijn blijven zitten? Meskers mag zelfs zonder verantwoording af te leggen waarom de verbouwing van het gemeentehuis volledig ontspoord is weer terugkeren als fractievoorzitter van de VVD. Hoe leg je dat uit aan de inwoners van Hollands Kroon als er miljoenen over de balk zijn gegooid door wanbeleid?

  Gewoon keihard de boel voorliegen en geen verantwoordelijkheid nemen. Dat is het sterkste punt van de VVD in Hollands Kroon geworden: liegen en bedriegen en de meest smerige spelletjes spelen om de macht te behouden en de ontwikkelingsprojecten richting bepaalde partijen te loodsen. Geheel in lijn met de provinciale en landelijke VVD die ook structureel de boel belazeren voor eigen belang. Harteloze mensen zonder gevoel, ieder gezond weldenkend en voelend mens kan op die manier namelijk niet functioneren. Dat wordt nog eens bevestigd door de lange lijst van corrupte VVD' ers op tal van onderwerpen die het veld hebben moeten ruimen en vervolgd zijn door justitie. Je zou haast spreken van een landelijk opererende criminele organisatie, en misschien is het dat ook wel als je alles op een rijtje zet.

  Overal doken al jaren signalen op dat er met geld gesmeten werd door de ambtenaren van Hollands Kroon in de verbouwingsperiode. Blijkbaar zijn raadsleden en B&W daar Oost Indisch doof voor geweest. Of hebben ze niet door dat dit juist hun taak is om de boel aan te sturen en te bewaken?

  Nu tracht de VVD het weer met een nieuw argument, de wisseling van directeur, de boel schoon te poetsen. Wat staat er allemaal op papier qua toezeggingen? Meskers is hoofdverantwoordelijk geweest in dit geschil, net zoals in diverse andere geschillen mede hoofdverantwoordelijk. Samen met de VVD clown Nawijn die in Hollands Kroon gedumpt is via het VVD netwerk, de kwaliteiten had en heeft hij er niet voor is wel gebleken uit zijn loopbaan en de prestaties in Hollands Kroon. Een door het volk gekozen burgemeester op basis van kwaliteiten om te besturen, en teams samen te stellen en te managen is dan ook hard nodig in Hollands Kroon in het belang van het volk en ondernemers te laten functioneren.

  Meskers is uitsluitend in de weer geweest voor zichzelf om mooie sier te maken met zijn projecten. Op slinkse wijze trachten de voetbalvelden van voetbalvereniging Wiron te verpatsen aan een projectontwikkelaar, daarbij de projectontwikkelaar ook nog voorliegend, en niemand bij de voetbalclub die daarvan op de hoogte is. Het zou een ramp zijn voor het volk als zo iemand in de provinciale of landelijke politiek terecht komt.

  Voor de inwoners en ondernemers in Hollands Kroon is de VVD door haar eigen handelen een ramp geworden. Geheel in lijn met de landelijke VVD, die ook niets met het volk en het midden- en kleinbedrijf opheeft, uitsluitend met multinationals.

  Anoniem zei

  VVD is. Veel. Ver. Driet. voor iemand die het eerlijk ziet. Goed omschreven door vorige schrijver en op enkele feiten gebaseerd.
  We zullen de toepasselijke spreuk van de Schagen PvdA man Jan Steven Dijk gebruiken nl. ’ Wij (Inwoners) bepalen niet wat geluk is, Wij helpen bij het (VVD) verkrijgen ervan ’
  Lees Archief 27 Januari jl.
  Meskers vind zijn volledige geluk bij De VVD en daarom gaat hij weer verder waar hij drie maanden geleden gedwongen is gestopt en dus staan de inwoners in de toekomst nog wel wat meer te wachten. Of het nog niet erg genoeg was!
  Niet alleen het Dok van Luyt in Den Oever zinkt langzaam naar de bodem, maar ook Hollands Kroon houd geen droge voeten meer en gaat mee, wat al een tijdje gaande is.
  Lang leve de ontoerekeningsvatbare organisatie van Hollands Kroon waar de Willibrordstichting Heilo misschien wel raad mee weet??? Telefoon 072-5312312 (crisiszorg),


  Anoniem zei

  VVD' ers worden in dit filmpje besproken. Het cultuur probleem van politici in Nederland is in Europa al bekend en beschreven: https://www.youtube.com/watch?v=njhyu9Gy5vQ

  Anoniem zei

  PvdA en D66 is hier Salonsocialisme,Cultuurproblemen, bedelende linkse Wassenaarse regenten door PvdA-Marleen Barth en ex. D66 Burgemeester -Jan Hoekema.
  VVD geeft voorbeeld en doet volgen door de rest,en de burgers betalen de rekening. En steeds meer, en meer, en mePer. En de kloof tussen rijk en arm word steeds groter en de dictatuur is in zicht en de democratie is niets meer waard voor al deze partijen.
  Denk daar maar even rustig over na eerlijke kiezer.
  Zie telegraaf 3-2-2018-T21 Binnenland.
  Lees ook Archief boven van 27 januari jl. PvdA 'Wij bepalen niet wat geluk is, we helpen bij het verkrijgen ervan'
  Of te wel het enkel verkrijgen van eigen gewin, dat vertellen ze niet maar doen het wel in het geniep. En de kiezers worden wede maal weer besodemieterd en moeten de inwoners ook nog respect hebben voor al deze burgemeesters? Net zoals hier in Hollands Kroon met VVD burgemeester Nawijn met allerlei problemen en al jaren aan de gang is en gesteund word door de VVD club en achtervolgt word door de rest van de kudde.

  Anoniem zei

  Europese commissie waarschuwde al in 2014 voor corruptie van VVD-ers.
  https://www.youtube.com/watch?v=njhyu9Gy5vQ

  Anoniem zei

  Even "geen VVD DOK" en ook Even "geen VVD gas" zegt VVD-er H.Wiegel.
  De heer H. Wiegel heeft het in zijn column over het feit dat de aardgasopbrengsten de afgelopen 50 jaar door de opvolgende regeringen 'verjubeld' zijn en dat het beter was geweest als men 'gespaard' had.Was VVD-er Wiegel niet jaren lang zelf VVD deelnemer aan deze regering? Makkelijk scoren achteraf.
  WUZ 5-2-2018 J.C.Sprengers,Almere
  Dit is het beleid van de VVD wat steeds weer boven komt.
  Regeren is vooruitzien, maar dat geld alleen voor de VVD club.
  VVD= Veel.Ver.Driet.als je het eerlijk ziet.

  Een reactie posten