Geen partijen aan Havenkade

Datum:
 • woensdag 26 juli 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Middenmeer - Een horeca-groothandel/cateringbedrijf aan de Havenkade in Middenmeer mag op die bedrijfslocatie geen bedrijfsfeesten verzorgen.
  De gemeente Hollands Kroon heeft een vergunning daarvoor terecht geweigerd, zo heeft de bestuursrechter in Alkmaar bepaald.  De eigenaar krijgt regelmatig aanvragen voor feesten en partijen en had eerder een vergunning van rechtswege gekregen.

  Omdat diverse andere ondernemers uit de omgeving vrezen voor parkeer- en geluidsoverlast, werd die alsnog door de gemeente ingetrokken. Daartegen kwam de eigenaar in verzet.

  De rechter oordeelde dat Hol- lands Kroon niet tot bestemmingsplanwijziging en een goede belangenafweging kan overgaan, omdat de horecagroothandel/het cateringbedrijf onvoldoende informatie heeft aangeleverd.

  Zo ontbreekt een bedrijfsplan, missen gegevens over frequentie, omvang en omschrijving van de nieuwe horeca-activiteiten, begin- en eindtijden, een beschrijving van de muziek die wordt gedraaid en eventuele isolatiemaatregelen.

  De eigenaar van de horecagroothandel/het cateringbedrijf heeft de mogelijkheid om nog bij de Raad van State tegen het oordeel van de Alkmaarse bestuursrechter in beroep te gaan. Of daarvan daadwerkelijk gebruik wordt gemaakt, is niet bekend.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten