Zaak tegen gemeente om houtrookoverlast

Datum:
 • woensdag 26 juli 2017
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Wieringerwaard De zaak die Leen Leynse uit Wieringerwaard heeft aangespannen tegen de gemeente Hollands Kroon dient vrijdag l september bij de Alkmaarse rechtbank
  Lydia Jasper
  Leynse zegt al zeven jaar overlast te ondervinden van een dorpsgenoot die hout stookt.

  In december vorig jaar escaleerde de situatie en deed Leynse een verzoek tot handhaving bij de gemeente. Hollands Kroon wees dat af op basis van zeven steekproeven.

  Leynse stapte daarop naar de bezwaarschriftencommissie die hem in het gelijk stelde. De controles zouden niet juist zijn uitgevoerd.

  De gemeente Hollands Kroon legde het advies van de commissie naast zich neer en volhardt dat er wel voldoende onderzoek is gedaan naar de mogelijke rookoverlast. Zij weigert daarom handhavend op te treden.

  Leynse besloot daarop naar de rechtbank te stappen en zo zijn gelijk te halen. Hij denkt dat de gemeente Hollands Kroon weinig ervaring met houtrookoverlast heeft.

  Noordhollands Dagblad  1 reacties :

  P.v.d.Munnik zei

  Gezien het grote aantal rechtszaken tegen de gemeente, nog afgezien van de geheimzinnigdoenerij over andere zaken die spelen binnen de gemeente, zou men kunnen concluderen dat het wel heel erg mis is binnen deze gemeente, of zou het aan de burgers liggen?
  Politici en ambtenaren zijn er van overtuigd dat zij geen fouten maken dus moet het wel aan de burgers liggen.

  Procederen voor Rechtbank Alkmaar tegen een gemeente is zinloos voor de burgers gezien de malle uitspraak van een rechter betreffende het verbieden van de kermis in Hyppolitushoef.

  Een reactie posten