Versterken Oeverse dijk: vijftien miljoen

Datum:
 • vrijdag 7 oktober 2016
 • in
 • Categorie: , ,
 • Hollands Kroon -  Den Oever - Met het versterken van de Havendijk in Den Oever is een aanneemsom van vijftien miljoen euro gemoeid. Zo blijkt uit het uitvoeringscontract, dat door Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier nu definitief is gegund aan Van Oord Nederland BV.
   Martijn Gijsbertsen  De keuze uit vijf inschrijvers is ge- vallen op de Rotterdamse bouwgigant, omdat Van Oord als beste rekening houdt met bedrijven actief op de haven en omwonenden van de dijk.

  Tijdens de werkzaamheden, die naar verwachting vanaf medio 2017 starten en tot 2019 duren, wordt de hinder zo veel mogelijk beperkt.

  Van Oord zal de dijk maximaal anderhalve meter verhogen en hoog- uit 14,5 meter verbreden. Ter stabilisatie wordt over negenhonderd meten een damwand geslagen. Ook wordt de coupure vernieuwd en de dijk krijgt getrapte bekleding, zodat zij als tribune kan worden gebruikt.

  Het totale project kost het waterschap volgens beramingen overigens bijna 59 miljoen euro. Dit in inclusief de (jarenlange) voorbereiding, grondverwerving en btw.

  Noordhollands Dagblad  0 reacties :

  Een reactie posten