Uitspraak in zaak Land uit Zee vertraagd

Datum:
 • vrijdag 7 oktober 2016
 • in
 • Categorie:
 • Hollands Kroon - Wieringerwerf -  De uitspraak in de zaak tussen ondernemer Jervin Tonneman en de gemeen- te Hollands Kroon over camping Land uit Zee in Wieringerwerf is opnieuw vertraagd.
  De recht bank meldt dat de definitieve uitspraak wegens di akte is verplaatst naar 16 november. Tonneman rekent op een schadevergoeding van Hollands Kroon nu de rechter in juli in een tussenvonnis al concludeerde dat de ondernemer in zijn recht staat.

  Hollands Kroon heeft Tonneman de grond van de camping verkocht, inclusief het gedeelte dat buurman Harry Vonk illegaal in gebruik heeft. De gemeente moet dat stuk grond aan Tonneman leveren of hem een vergoeding betalen. Ook heeft de ondernemer schade geleden door alle vertraging die is ontstaan. Was die niet ontstaan, dan had camping Land uit Zee al kunnen draaien, zo oordeelde de rechter.

  Tonneman hoopt dat het definitieve vonnis snel komt, zodat de camping volgend seizoen open kan.

  Noordhollands Dagblad  6 reacties :

  Anoniem zei

  Het is helemaal geen ingewikkelde zaak, maar aangezien de rechters gemeenten bijna altijd in het gelijk stellen zitten ze nu met een probleem, de gemeente HK is zo fout als maar kan zijn.
  Nu moet de rechter dit nog erkennen en dat is lastig als de rechterlijke macht niet onpartijdig meer is.

  Sam Kooy zei

  Tuurlijk, vertraging, na vertraging, veroorzaakt door de absurde en destructieve houding van de gemeentelijke bestuurders van Hollandskroon. Gemeente HK wenst onder geen beding verliezer te worden waar er al een winnaar bekend is en laat niet na alles uit de kast te halen wat mogelijk is en nodig is voor het welzijn van de BenW's. Hr. Tonneman: veel sterkte toegewenst bij het gedoe door deze lieden.

  h.oldeboom zei

  Waaruit geconcludeerd moet worden dat de gemeenteraad niet functioneert.

  Jervin Tonneman zei

  Nu ik het stukje lees ik ben namelijk de eigenaar van de Camping.
  Om het kort uit te leggen de rechter heeft vastgesteld dat de Gemeente moet leveren volgens overeenkomst, en van verjaring geen sprake van is dat (wisten wij al vanaf dag 1).
  Tevens moet de Gemeente het gesteggel betalen en terecht.
  De rechter zag ook tijdens de zitting hoe de Gemeente probeerde hier onderuit te komen, echt verschrikkelijk maar de rechter maakte hier korte metten mee.
  De Gemeente heeft geprobeerd ons op alle mogelijke manieren onder druk te zetten echter zonder succes,
  Wij hebben in augustus geprobeerd na aandringen met Groot en Nawijn een oplossing te zoeken, echter zonder succes Nawijn wilde nu wel wat verschuiven maar dat is al een gepasseerd station.
  Nawijn noemde Arie Vis van grondgebied zaken een stomme boer die de camping niet had moeten verkopen.
  De Gemeente heeft nu samen met Vonk bezwaar gemaakt tegen de hoorcommissie om succes te halen op verjaring, op deze manier probeert de gemeente succes te halen terwijl de Gemeente Vonk al heeft aangeschreven dat Vonk voor 18 december zijn boeltje moet ruimen met een dwangsom heel vreemd.
  Nu is het wachten op de uitspraak die op 7 juli gediend heeft, dan kunnen wij verder en proberen hier een eind aan te maken. mocht de gemeente dan nog niet meewerken dan zal er een schadestaatprocedure opgestart moeten worden, wij hopen dat het niet zover hoeft te komen.
  Het punt waar we nu tegen aan lopen is dat de rechtbanken het zo druk heeft dat er veel zaken aangehouden worden, hier staat de gemeente buiten.
  Wij kunnen wel zeggen het is verschrikkelijk en onbegrijpelijk wat je meemaakt met die lui wij hebben er geen goed woord voor over walgelijk, wij willen ons droom uitvoeren waar we hard voor werken.

  Bedankt voor jullie steun

  Anoniem zei

  Lieve mijnheer Tonneman,

  Hou vol en u weet: de (r)overhied is er niet voor u.
  Alleen als u de jaarlijkse belastingen moet betalen dan krijgt u een vriendelijke brief met de uiterste datum.

  Wat een zielig landje is dit geworden met de proleten aan het bewind van laag tot hoog.

  U gebruikt het woord WALGELIJK. Ik ken hier nog veel betere woorden voor.

  Schande!

  Een ding is zeker: Als alles rond is kom ik een bloemetje brengen.

  Bakker zei

  Als deze gemeente (lees ambtenaren) hun gelijk niet krijgen gaat ze tot het gaatje om het alsnog te krijgt. Het kost honderdduizenden Euro's aan ambtenaren uren, advocaat- en gerechtskosten, maar het stel nietsnutten die in hun trots denken te zijn aangetast jagen de belastingbetaler op torenhoge kosten en de politiek? De politiek kijkt er naar en ziet dat het allemaal goed is, volgende keer hebben zij die ambtenaren weer nodig.

  Een reactie posten