Veegbedrijf uit Slootdorp vecht dreigende sluiting aan

Datum:
 • woensdag 12 oktober 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon - Slootdorp - Slootdorp moet voor het eind van het jaar zijn bedrijfsactiviteiten aan de Westerterpweg hebben beëindigd. De gemeente Hollands Kroon heeft ondernemer Gert Meester daartoe gesommeerd.
   Martijn Gijsbertsen   Voldoet hij daar voor 1 januari niet aan, dan krijgt zijn bedrijf voor iedere week dat het langer open blijft een dwangsom van 1500 euro opgelegd, die kan oplopen tot maximaal 15.000 euro.  Jurist 

  Meester is het niet met de gang van zaken eens. Hij heeft een jurist in de arm genomen en de kwestie voorgelegd aan de onafhankelijke commissie beroep- en bezwaarschriften van de gemeente. Zijn doel is de sommatie van tafel te krijgen.

  „Zo'n tweeënhalf jaar geleden heb ik dit perceel juist speciaal gekocht, zodat ik mijn wagens bij huis heb staan. Bij calamiteiten zit ik dichtbij de A7 en kan sneller de weg op", aldus de ondernemer.

  Bestemming 

  Dat mocht aanvankelijk niet van de gemeente, omdat er een agrarische bestemming op de grond zit. Die is, nadat Meester dat juridisch heeft afgedwongen, omgezet in een woonbestemming met de mogelijkheid een beroep of bedrijf aan huis uit te kunnen oefenen.

  „Ik mocht hier vier veegwagens plaatsen en licht onderhoud aan de voertuigen plegen. Nu mag dat kennelijk opeens niet meer, ik snap daar helemaal niks van."

  Het veegbedrijf heeft in totaal vijf mensen in dienst en maakt in opdracht onder meer wegen of terreinen schoon, verleent assistentie bij wegwerkzaamheden, ongelukken en andere incidenten en doet aan onkruidbestrijding.

  Volgens de gemeente heeft het veeg-bedrijf niet de vereiste omgevingsvergunning en overschrijdt het de afgesproken limiet van 120 vierkante meter waarop bedrijfsactiviteiten mogen worden uitgevoerd. Meester bestrijdt dit.

  De commissie doet naar verwachting binnen enkele weken, mogelijk nog voor het eind van deze maand, uitspraak. Die wordt vervolgens als advies aan burgemeester en wethouders uitgebracht. Het college van Hollands Kroon neemt vervolgens een definitief standpunt over de kwestie in.

  Noordhollands Dagblad
  3 reacties :

  Dekker zei

  Hollands Kroon heeft het meten met 2 maten tot kunst verheven.

  Waar een bedrijf als Coöperatie ZAP werkelijk al tientallen jaren alle regels aan zijn laars kan lappen en bovendien in strijd met het bestemmingsplan al jaren met goedvinden van de gemeente de illegale praktijken kan voortzetten daar moet een hardwerkende ondernemer zijn activiteiten staken omdat het niet naar de zin is van de politiek en niet te vergeten het ambtenarenapparaat.
  De gemeente heeft bakzeil moeten halen omdat de heer Meester juridisch heeft afgedwongen dat het wel is toegestaan en dat kunnen de drammertjes in het gemeentehuis niet uitstaan en dan gaan ze ondernemertje pesten.
  Het voorleggen aan de Commissie Beroep en Bezwaarschriften is ook weinig zinvol omdat die Commissie voorgezeten wordt door.........een ambtenaar.
  Het zal wel weer een gang naar de rechter worden en dan kan Dhr. Meester achter aansluiten bij Dhr. Tonneman die ook zeer onredelijk behandeld wordt door Hollands Kroon.
  Je kunt je afvragen of het ambtenarenapparaat weet waarvoor ze op het gemeentehuis zitten, namelijk om de burgers van deze gemeente van dienst te zijn, maar helaas is dat bij verschillende ambtenaren(gelukkig niet allemaal) als vloeken in de kerk.

  Anoniem zei

  Daar gaan we weer: wederom een ondernemer die het onmogelijk wordt gemaakt om te ondernemen.

  Gemeenteraad wordt toch eens wakker!!! Zoek de wanpraktijken van de corrupte, frauderende en arrogante criminelen op het gemeentehuis nu eens tot op de bodem uit en kegel dit college nu eens omver.

  De gemeente is er voor de burgers, snap dat nou eens!

  Anoniem zei

  Er komt een tijd dat de door de gemeentes in Nederland getreiterde burgers het recht in eigen hand want de Nederlandse overheid doet het niet meer. We lezen bijna dagelijks over de gigantische puinhoop bij Nederland ambtenarenland. De verspilde MILJARDEN vliegen je rond de oren.

  Een reactie posten