Gemeente: Geld tekort voor 'beschut werk'

Datum:
 • donderdag 13 oktober 2016
 • in
 • Categorie: ,
 • Hollands Kroon -  Anna Paulowna - De gemeente Hollands Kroon verwacht in 2018 tekort geld te hebben voor het aanbieden van voldoende 'beschut werk' aan mensen met een arbeidshandicap
  Mike Deutekom m.deutekom@hollandmediacombinatie.nl 

  Dat blijkt uit vragen die de Wmo Adviesraad aan de gemeente heeft gesteld. De Wmo Adviesraad geeft het college van burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd, advies bij de voorbereiding, vaststelling, voortgang en evaluatie van het beleid voor maatschappelijke ondersteuning.

  Eén van de onderdelen daarvan is het beschutte werk. De adviesraad heeft het college vragen gesteld nadat eerder landelijk werd vastgesteld dat de vernieuwing van het beschutte werk nauwelijks van de grond komt.

  „De Sociaal-Economische Raad (SER) stelde in juni vast dat er veel te weinig aanvragen voor 'beschutte' werkplekken worden goedgekeurd en dat de afbouw van sociale werkplaatsen sneller gaat dan de opbouw van alternatieven", zo laat de adviesraad het college weten. Vandaar dat de Wmo Adviesraad van B en W wilde weten wat de stand van zaken is in Hollands Kroon.

  Volgens wethouder Mary van Gent, die het sociaal domein in haar portefeuille heeft, is er voor dit jaar en komend jaar voldoende budget bij de gemeente. Daarna worden tekorten voorzien. Hollands Kroon heeft overigens geen extra plaatsen voor mensen met een arbeidshandicap gerealiseerd binnen de eigen gemeentelijke organisatie, laat Van Gent de adviesraad weten.

  Noodhollands Dagblad  1 reacties :

  Anoniem zei

  Merkwaardig dat geld tekort voor beschut werk want er is genoeg geld voor de opvang van migranten, inclusief IS terroristen.
  Geld doneren aan Den Helder is ook geen probleem.

  Een reactie posten